Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyújtópont – irodalmi kerekasztal Nagyváradon

A Gyújtópont irodalmi kerekasztal-beszélgetés sorozat negyedik találkozójára kerül sor ma 19 órától a nagyváradi Moszkva Kávéházban. Az Élő Várad Mozgalom és az Oberon Kulturális Egyesület által szervezett rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen fiatal irodalmi alkotók számára.

gyujtopont4

Az eseményen az Élő Várad Mozgalom részéről Mihók Tamás vesz részt, aki kétnyelvű költő, műfordító, kiadói és folyóirat-szerkesztő. Egyetemistaként bölcsészettudományi szakon tanult, jelenleg pedig Marosvásárhelyen doktorandusz. Négy könyv jelent meg fordításában, illetve ugyancsak négy (három román és egy magyar) verseskötet szerzője.

A Fiatal Írók Szövetsége részéről ketten vesznek részt a beszélgetésen: Zilahi Anna, aki 1990-ben született Pécsett, és képzőművészként jelenleg a bécsi Universität für angewandte Kunst hallgatója. Első önálló verseskötete, A bálna a 2017-es költészet napjára jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában. Láng Orsolya 1987-ben született Szatmáron, tanulmányait a Sapientia EMTE filmszakán, majd a budapesti MOME animáció szakán folytatta. Tejszobor (2015) című prózakötete után 2016-ban mutatta be Bordaköz című verseskötetét. Tevékeny illusztrátor.

A Gyújtópont eseményeire a belépés díjtalan. Az eseményt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.