Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyújtópont: irodalmi kerekasztal-beszélgetés Nagyváradon

Szeptemberben indította útjának az Oberon Kulturális Egyesület, valamint a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalma a Gyújtópont névre keresztelt irodalmi beszélgetéssorozatot. Az öt alkalomból álló program elsődleges célja, hogy az Élő Várad szerzői bemutatkozása által minél több nagyváradi fiatal kapjon kedvet az irodalomolvasáshoz és alkotáshoz.

gyujtopontbweb

A kezdeményezéshez a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) is csatlakozott, így a budapesti Hyross Ferenc, Szőllőssy Balázs, valamint a nagyváradi Biró Árpád Levente közös estje után, november 9-én, csütörtökön 19 órától a nagyváradi Moszkva kávézóban Kemenes Henriette (Élő Várad), Borbáth Péter (FISZ), valamint Pál Sándor Attilával beszélget a Várad Kulturális Folyóirat irodalmi szerkesztője, Tasnádi-Sáhy Péter. Az irodalomról és alkotásról szóló kötetlen beszélgetést a szerzők felolvasásai színesítik. Az eseményre a belépés díjtalan.