Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyújtópont: irodalmi kerekasztal-beszélgetés Nagyváradon

Szeptemberben indította útjának az Oberon Kulturális Egyesület, valamint a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalma a Gyújtópont névre keresztelt irodalmi beszélgetéssorozatot. Az öt alkalomból álló program elsődleges célja, hogy az Élő Várad szerzői bemutatkozása által minél több nagyváradi fiatal kapjon kedvet az irodalomolvasáshoz és -alkotáshoz.

gyujtopont

Az eseménysorozat harmadik kiadásán, november 23-án, 19 órától a Darvas-La Roche-házban Korpa Tamás, a budapesti Fiatal Írók Szövetségének elnöke, valamint Ozsváth Zsuzsa Élő Várados szerző mutatkoznak be.

Korpa Tamás (1987, Szendrő) költő, kritikus, szerkesztő. A Fiatal Írók Szövetségének elnöke, a szifonline.hu főszerkesztője. 2012-ben az erdélyi Látó folyóirat debüt-díját nyerte el vers kategóriában, ugyanebben az évben pedig Juhász Géza-díjat is kapott. Idén Gérecz Attila-díjjal jutalmazták. Kötetei: Egy híd térfogatáról (FISZ-könyvek sorozat, 2013), inszomnia (Kalligram Kiadó, 2016)

Ozsváth Zsuzsa (1992, Nagyvárad) verset és prózát ír. Az Élő Várad Műhely tagja; a Független Mentorhálózatban Simon Márton mentoráltja. Szövegeit a Várad, a Helikon, a Látó, a Korunk folyóiratok publikálják. Az irodalom mellett fényképez, fest, egyetemi diplomája szerint grafikus. Dolgozott színházban: színpadon innen és nézőtérrel szemben egyaránt. Kinde Annamária-díjas.

Az eseményre a belépés díjtalan. A Gyújtópont – irodalmi kerekasztal program támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A Gyújtópont harmadik kiadása a Nagyváradi Könyvmaraton programsorozat része.