Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyűjtik a kidobott fenyőket

Karácsony multával, az új esztendő első napjaiban máris elkezdik az emberek kidobni a karácsonyfának feldíszített fenyőket. A hagyomány szerint vízkereszt napján kell leszedni a karácsonyfát, ez idén január hatodikára, azaz péntekre esik. De sokan nem várnak addig, így a szemetes-konténerek mellett, de sajnos máshol is szertedobálva, minden évben felbukkannak kidobott fenyőfák.

gyujtik

Ionel Ban, a Nagyváradi RER Ökológiai Szolgáltató Rt. igazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy tegnaptól, azaz szerdától külön szemeteskocsik járják majd a megyeszékhely utcáit kimondottan a kidobott karácsonyfák begyűjtése miatt. Az igazgató kéri a lakosságot, ne dobják a kidobott fenyőfákat a konténerekbe, hanem azok mellé tegyék le. Vigyázzanak arra is, hogy a kukába szánt karácsonyfákat ne az úttestre vagy parkolóhelyekre dobják, mert ezzel könnyen balesetet idézhetnek elő.

A karácsonyfa-begyűjtő teherautó hétvégén is járja majd a várost, így remélhetőleg a kiszolgált karácsonyfák civilizált begyűjtése és elszállítása zökkenőmentes lesz Nagyvárad területén.

(szőke)