Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Győztek a váradi ESK röplabdás lányai

-gyoztek

Az országos röplabdabajnokság visszavágójának keretében a Nagyváradi ESK női csapata szombaton 3–2 arányban legyőzte a Nagybányai ISK csapatát. A váradi egyetemista lányok az első két szettet ugyanakkora gólaránnyal 25–23-ra nyerték. Legaktívabb játékosuk a csapatkapitány, Iuliana Fica volt, aki nemcsak a támadásból, hanem a védelemből is kivette részét. A második és harmadik szettet a vendégcsapat nyerte pontos szervák és gyors támadókombinációk révén, melyekre a házigazdák nem tudtak megfelelően reagálni. Az eredmény így négy szett után 2–2-es döntetlen volt. Bár az ötödik szett elején a vendégek jutottak előnyhöz, a váradi lányok ki tudtak egyenlíteni, és végül átvették a vezetést. A mérkőzés végeredménye tehát 3–2 lett.
„Boldog vagyok, amiért a meccs végén a lányok fordítani tudtak, és végül kényelmes különbséggel nyertek, de nem örülök annak, hogy nem voltak motiváltak és koncentráltak a mérkőzés teljes időtartama alatt” – nyilatkozta Paul Szabo-Alexi, az ESK edzője. „Örülök, hogy nyertünk, és remélem, sikerül javítani a játékunkon. Fel kell vállaljunk bizonyos feladatokat a lányokkal a mérkőzések alatt” – hangsúlyozta a meccs végén Iuliana Fica csapatkapitány.
Az ESK a következő gárdával állt ki: Iuliana Fica, Andreea Indrei, Madalina Domniţa, Roxana Haidu, Bianca Chende, Camelia Ungur, Andreea Boit, Cristina Ştefan, Denisa Ienciu és Eliza Varga. A váradi csapat továbbra is a tabella ötödik helyén áll, s a következő fordulóban a harmadik helyezett Karánsebesi Banatullal mérkőzik meg szombaton 13 órától.
(szombati-gille)