Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Győzelemmel kezdte az Interligát a Tengo

A bajnokság után az európai porondon is bemutatkozott a Nagyszalontai Tengo futnet csapata, amely megnyerte az Interliga első fordulóját.

A Homonnai tornát megnyerő hajdúvárosi csapat

A Homonnai tornát megnyerő hajdúvárosi csapat

A szlovákiai Homonnán megtartott nyitófordulóban remekül szerepeltek a hajdúvárosiak, akik a hazaiak ellen vívták a döntőt. A látványos labdameneteket hozó csatát végül a Tengo nyert meg, így a címvédő győzelemmel kezdte a sorozatot, amelyben magyar és lengyel csapat is szerepel idén. A kisdöntőben a szlovák Kassai KAC nyert a Százhalombattai SK ellen, míg az ötödik helyért rendezett meccsen a lengyel Blokers Lodzs meglepetésre legyőzte a szlovák Nagyrőce csapatát. A nyitófordulóban a következő játékosok alkották a szalontai csapatot: Georgel Bobis, ifj. Sorean László, Alex Sorean , Nagy Darius, Bagosi István.

Nagy Darius veszi át az első helyért járó serleget

Nagy Darius veszi át az első helyért járó serleget

„Fárasztó volt számunkra az egésznapos torna, de végül sikerült a döntőt is megnyernünk, így címvédőhöz méltóan kezdtük az Interligát. Remélem, hogy a júniusi fordulóban sok sportkedvelő kilátogat majd a mérkőzésekre, mert látványban nem lesz hiány” – nyilatkozta a szlovákiai tornáról id. Sorean László, a Tengo vezetője.

A nemzetközi klubbajnokság június 24-én Nagyszalontán folytatódik. A mérkőzésekre a Sándor Péter és Nicolae Talpos Sportcsarnokokban kerül sor.

Látványos csatában győztek a szalontaiak

Látványos csatában győztek a szalontaiak

 

Folytatás Kolozsváron

A hétvégén az országos bajnokságban lép pályára a szalontai csapat, amely Kolozsváron vendégszerepel. A felnőttek a helybéli JSF SK ellen, az ifjúságiak pedig a Victory SK ellen bizonyíthatnak. Az első fordulóban hasonló volt a szereposztás, csak a szalontaiak voltak a házigazdák. Akkor a felnőttek 5–0-ra verték a Victoryt, az ifjúságiak pedig a Szilágysomlyói Simex együttesétől kaptak ki 4–1-re. A bajnoki küzdelembe a Temesvári Poli is bekapcsolódott, amelynek egyik alapembere a Tengo SK volt tagja, Csősz Krisztián is, aki a Béga parton tanul.