Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Győzelemmel kezdte az EB-t a román férfi pólóválogatott

Magabiztos játékkal és értékes győzelemmel kezdte a Budapesten tegnap megkezdődött vízilabda Európa-bajnokságot a román férfi válogatott, amely Grúziánál bizonyult jobbnak 11–6 arányban.

Gyozelem 1 (gojko

Gojko Pijetlovics

Az első negyed végén még a grúzok vezettek 4–3-ra, ám a nagyszünetig már egygólos román előnyt mutatott az eredményjelző (6–5). A térfélcserét követően mindkét negyedet a román csapat nyerte (2–0 és 3–1), amely végül ötgólos különbséggel múlta felül első ellenfelét. A Nagyváraid VSK-Digi bajnokcsapatának két tagja, Negrean Tibor és Andrei Creţu is betalált a grúzok ellen, előbbi három utóbbi egy gólt jegyzett a tegnapi meccsen. A további román találatok Cosmin Radu (3), Nicolae Diaconu (2), Alex Matei (1) és Mihnea Gheorghe (1) nevéhez fűződtek.

Gyozelemmel 2 (adrian-alexandrescu

Adrian Alexandrescu

A nyitónap első meccsén, az A csoportban a horvátok szintén magabiztos sikerrel nyitottak, 10–5-re verték a németeket. Szintén a B csoportban, az EB-címre is esélyes szerbek (VSK-Digi hálóőre, Gojko Pijetlovics kezdő volt) 16–5-re leiskolázták a franciákat. A meccse egyik játékvezetője a váradi Adrian Alexandrescu volt, aki a torna első piros lapját mutatta fel az egyik francia játékosnak egy durva szabálytalanságot követően.

Az A csoport másik két találkozóját (Montenegró–Görögország, Olaszország–Oroszország) illetve a B csoport rangadóját a Magyarország–Spanyolország meccset lapzártánk után játszották. A mai program, A csoport: Grúzia–Görögország, Oroszország–Montenegró, Románia–Olaszország (17, TVR 2), B csoport: Németország–Szerbia, Horvátország–Spanyolország, Magyarország–Franciaország (21.30, M1).