Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyöngyfűzést tanultak

Az elmúlt napokban zajlott le a Nagyváradi Közösségi Alapítvány által szervezett ötödik kreációs műhely, melyen ezúttal is munkanélküliek, illetve kisjövedelműek sajátíthatták el díjmentesen a kézimunkázás néhány fortélyát.

A Monica Mureşan által vezetett kurzus tizenhat résztvevője emellett szabadon engedhette alkotószellemét, ugyanakkor marketingfogásokat is tanulhatott. A tizenkétalkalmasra tervezett kurzussorozat egyre nagyobb számú érdeklődőt vonz. Ez abból is látszik, hogy míg az első műhelyen mindössze heten vettek részt, addig mostanra ez a szám megduplázódott.

gyongyfuzest

Az alkotás kellékeit – miniatűr gyöngyöket, csipeszeket, ollókat, műanyag huzalokat – a szervezők biztosították, akik jótanácsokkal is ellátták a résztvevőket, maga a kreációs folyamat azonban önállóan zajlott. Ki-ki a maga ízlése szerint alakíthatta munkáját, így a foglalkozás végén sokszínű és különböző gyöngy-nyakláncok születtek.

A kurzus végén a résztvevők mindegyike hazavihette saját készítésű ékszereit.

Sz. G. T.