Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Gyertek, kuruttyoljunk együtt!”

Ez a Kurutty általános műveltségi vetélkedő idei felhívása, amely nem más, mint egy nagy izgalmas játék, teli felfedezéssel, amely feltárja a gyermekek előtt a világ megismerésének lehetőségeit.

A vetélkedő ebben az esztendőben immár 17. alkalommal került megrendezésre, amelynek főszervezője a Csíkszentdomokosi Kurutty Oktatási és Művelődési Társaság. A körzeti megmérettetésre az előző évekhez hasonlóan, most is négytagú csapatok jelentkezhettek. A csapatok, ahogy tavaly is, egy-egy első, második, harmadik és negyedik osztályos tanulókból tevődtek össze.

Pillanatkép a vetélkedőről

Pillanatkép a vetélkedőről

Az idei megmérettetés fő témája Fodor Sándor Csipike című műve volt. Idén kilenc csapat indult a mihályfalvi körzeti vetélkedőn. A feladatok között szerepelt egy három perces angol nyelvű jelenet is, ügyességi próbából Csipike reggeli zenés tornáját kellett bemutatni, az állatvilágból pedig az erdő állatait, akikkel Csipike együtt él az erdőben. A Mihályfalváról továbbjutó csapatok a Havasi gyopár és a Búvárkodók – tudtuk meg Karászi Éva tanítótól.

A megyei szakaszra április 11-én, Nagyváradon, az országosra pedig május 8–10. között. Nyárádszeredán kerül sor.

A legügyesebbek egy tengerparti nyaralást nyerhetnek, a második helyezett részt vehet az Illyefalván megrendezendő Napsugár táborban, a harmadik és negyedik helyezett pedig egy budapesti kirándulást nyer majd.

S. É.