Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyermekszemmel a velencei karneválról

A Körösvidéki Múzeum kedden délután nyitotta meg immár harmadik éve hagyományosan megtartott gyermek-képzőművészeti tárlatát a nagyváradi barokk palota egyik emeleti termében, mely ezúttal a Margittai Gyermekek Háza, a nagyváradi Consistoria Alapítvány Fiatal Reménységei, valamint a szintén nagyváradi Bookafe képzőművészeti műhely magántanulóinak adott lehetőséget, hogy bemutathassák a közönségnek a híres-neves és mágikus velencei karneválon tett látogatásuk festményvásznon, maszkokban, illetve jelmezekben testet öltött élményeit.

A március 20-áig látogatható tárlaton I–IX. osztályos diákok munkái kerültek bemutatásra, a festmények mellett számtalan színes és titokzatos, jellegzetes velencei álarc, illetve néhány igazán művészi, életnagyságú, karneváli jelmezbe öltöztetett alak is kiállításra került.

Gyermekszemmel 1

A megnyitón a kiállítást koordináló Florina Silvia Iepure tanárnő méltatta a gyermekek lelkesedését, és természetesen megköszönte a szülők hathatós anyagi támogatását, utóbbi révén a szerencsésebb diákok kis csapatának életre szóló élményben lehetett része (valljuk be, mindannyiunknak az lett volna…) az idei velencei karneválon.

Aurel Chiriac múzeumigazgató mondott még üdvözlő szavakat, röviden történelmi párhuzamot is vonva a mi váradi Velencénk és a mesés itáliai város között, ugyanakkor kiemelte, nagy szerencse és megtiszteltetés ezeknek a gyerekeknek, hogy ilyen illusztris helyen, azaz egy igazi múzeumban állíthatják ki munkáikat.

A nyitóünnepségen közreműködött a Margittai Gyermekek Házának egyik tehetséges gitáros kisiskolás tanulója is, Antal Patrik, Veronica Demeter tanárnő növendéke.

Tóth Gábor