Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyermeknapot tartottak Tárkányban

Június 23-án, vasárnap került sor a gyermeknap megünneplésére Köröstárkányban. A reggeli istentiszteletre is szép számban gyülekeztek a kicsik az óvó- és tanítónők vezetésével, Szakács Zoltán lelkipásztor prédikációjában pedig kiemelten szólt a gyermekekhez és a pedagógusokhoz, valamint visszatekintett az elmúlt tanévre.

Délután a kultúrházban az iskola-előkészítő osztályos kicsik és a „végzős” negyedikesek szereplésére került sor, mókás jelenetekkel, mesetörténetekkel köszöntve a vakációt. A gyermekek szereplése után a helyi RMDSZ által szervezett programra került sor a sportpályán, ahol Mikló Ernő, a köröstárkányi RMDSZ elnöke köszöntötte a több mint 150 gyermekeket és a részvevő szülőket. Megköszönte a megyei szervezet támogatását a rendezvény létrehozásában, valamint a helyi pedagógusok és szülők segítségét.

gyermeknapot 1

A szép idő is segített abban, hogy kiváló hangulat kerekedett, de főleg a felállított óriáscsúszda, a futóversenyek, és az arcfestő műhely aratott nagy sikert.

gyermeknapot 3

A rendezők és a szülők gondoskodtak a kicsik ellátásáról is: bőven akadt finom sütemény, édesség és üdítő, fagylalt és pattogatott kukorica is, kedvükre ehettek az édesszájúak, de a rendezők minden gyermeknek kis édességcsomagot is kiosztottak. Még színvonalas élőzenében is volt részük a programra kilátogatóknak, amit a helybéli Royal zenekar szolgáltatott.

gyermeknapot 2

Mint Mikló Ernő főszervezőtől megtudtuk, sikeresnek könyvelhető el az idei gyermeknap is: „ Megérte az utánajárást, ennyi elégedett és boldog gyermekarcot látva. Nemcsak a gyerekek érezték magukat jól, hanem sok szülő is, sokkal sikeresebb volt most szabadtéren megrendezni a gyermeknapot, így lehetőség volt a jó szórakozás mellett a gyerekek szabad levegőn mozgására is”.

Kovács Zoltán, Belényes