Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyermekek vakációs sakkversenye

A Bihar Megyei Sakkszövetség szervezésében gyermek-sakkverseny zajlott szombaton az Apáca (ma Sovata) utcai Game Party klubházban. Mint azt Dan Raţ szövetségi vezetőtől megtudtuk, a szervezők célja az volt, hogy egy különleges helyszínen, különleges versenyt szervezzenek, amely a gyermekeket a vakáció idején is a szeretett sportág gyakorlására csábítja. A Game Party egy gyerekendezvények bonyolítására kialakított klubház, amelyben születésnapi zsúrokat és egyéb ünnepségeket szoktak tartani, s arésztvevő gyermekek legnagyobb örömére szolgált, hogy két sakkmérkőzés között videójátékokkal enyhíthették az agytorna okozta feszültséget.

Gyermekek (1)

A résztvevő mintegy húsz 7–11 éves gyermek, hétkörös svájci rendszerben, tízperces gondolkodási idővel mérte össze tudását. A megmérettetésből végül Mihnea Dascălescu került ki győztesként. Őt követték a sorban Birtalan Csaba, Luca Fechete és Andrei Mălan.

(szombati-gille)