Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyermekbibliahét Csillagvároson

Június 19. és 25. között vakációs gyermekbibliahetet tartanak Nagyvárad-Csillagvároson Isten éltessen! címmel. A foglalkozásokra naponta 10 és 13 óra között kerül sor, és a jelenleg közel negyvenes gyermeklétszámhoz még a hét második felében is lehet csatlakozni.

gyermekbibliahet 2

Nagyvárad-Csillagváros templomában és közösségi házában egyhetes bibliahetet tart gyermekek számára, önkéntesek segítségével, a helyi református gyülekezet vezetője, Vinczéné Pálfi Judit, Ellenes Jakabffy Emese presbiter, Kertész Ottília presbiter, Vass Gyöngyvér vallástanár, valamint Gáti Gudor Boróka gyülekezeti diakónus.

gyermekbibliahet 5

A gyermekbibliahét idén az 500 éves reformáció ünnepéhez kötődik, mely ily módon biblia- és egyháztörténet-ismereti táborként játékkal, zenével, kézműves foglalkozásokkal és napi tematikájú előadással várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az egyhetes rendezvényre kilenc csíksomlyói gyerekvendég is érkezett a Csibész Alapítványtól. A napokra lebontott tematikus foglalkozások előadásai Dulcezza mester cukrászműhelyében zajlanak, aki segédeivel születésnapi tortát készít a reformáció köszöntésére. A torta öt szeletének gyakorlatban és szóban is közös erővel való elkészítésével, és a reformáció jeles alakjainak megszemélyesítésével a tábor vezetői szeretnék megalapozni vagy elmélyíteni a vallásos hitet a résztvevő gyerekekben, olyan mottókat felhasználva, mint például: „Mindig a Szentírásra kell hagyatkoznunk!” vagy „Az igaz ember hitből él.”

A bibliahét reggelenként játékos kezdéssel induló napi programjai vasárnap egy istentisztelettel érnek véget, ami után a reformáció születésnapi tortáját maguk is megkóstolhatják, és tombolasorsoláson is részt vehetnek.

Szamos Mariann