Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyermek Jézus búcsú volt Székelyhídon

Június 11-én vasárnap tartották a székelyhídi Gyermek Jézus búcsút. Az egész napos rendezvény 11 órától szabadtéri szentmisével kezdődőt a Stubenberg-kastély udvarán.

A szentmisét Ozsváth József székelyhídi plébános, az esemény házigazdája celebrálta Böjte Csaba ferences szerzetessel, és az  erre az alkalomra idelátogató díszvendéggel, Lendvai Zoltán János plébánossal, a rédicsi „gördeszkás pappal”.

Ozsváth József beszédében hangsúlyozta, nagyon jó látni a rengeteg, a közösségért tenni akaró fiatalt, az összefogás erejét. Jézus a legjobb barátunk, csak kérni kell és meg adatik, ebben rejlik az ő isteni ereje, hangzott.

Fotó: Tatai István

Fotó: Tatai István

Böjte Csaba szentbeszédében Jézust egy bátor kezdeményezőként említi , Jézusban érződik, hogy van benne akarat van benne erő, lendület, mer, cselekszik, bízik az emberekben. Számunkra létfontosságú a közösségi összetartás, a tiszta és egyszerű szeretet, mondta.

A világhálón „gördeszkás papként” elhíresült zalai plébános, a gyerekek és fiatalok által csak Zoli atyának hívott egyházfi nem feltétlenül lenne szuggesztív egyéniség pusztán a gördeszkája miatt, ha nem volna olyan megnyerő, humoros és végtelenül szerény személyiség, mint amilyen. Gördeszkás tudománya előtt pedig még az ifjak is kalapot emelhetnének. Zoli atya úgy tartja, a legkedvesebb, leginkább figyelemre méltó korosztály a fiataloké.

Fotó: Tatai István

Fotó: Tatai István

Az ünnepségen a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon vezetője, Kovács Ágnes is szólt az egybegyűltekhez, ünnepelőkhöz, megköszönte a rengeteg segítséget, a számtalan jó szándékú ember támogatását, szeretetét, mind Székelyhíd városából és az Érmellékről, mind egész Erdélyből, Magyarországról és egész Európából.

A szentmise végén galambröptetésre is sor került. A galambok a béke, a szeretet, a megértés jelképei. A Budapestről érkezett Nem adom fel együttes, e lelkes vidám csapat bearanyozta e csodaszép vasárnapot. Majd a gyermekek és felnőttek vették birtokba a gyermekvédelmi központ szép udvarát, itt voltak a gálospetri gyermekotthon lakói és segítői is. Megtelt az udvar élettel, sok-sok játékkal, tánccal, énekkel, egy víg majális hangulatával.  Mind annyian Isten gyermekeként, nagy családként együtt megköszöntük Istennek, szerető atyai gondoskodását, hogy e csodás ünnep részesei lehetünk Székelyhídon a Stubenberg-kastély ódon falai közt.

Tatai István, Székelyhíd