Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyerekkönyvek nemzetközi napja

Második alkalommal kerül megrendezésre április 1-jén az R&R Könyvszalon várbeli boltjában a „Gyerekkönyvek nemzetközi napja Nagyváradon” az Ovisuli Egyesület szervezésében.

Herman Ferenc és Pető Dalma

Herman Ferenc és Pető Dalma

Tavaly a Szigligeti Színházzal és a Diákokért Egyesülettel partnerségben az Ovisuli Egyesület által szervezett gyerekkönyveket ünneplő napi programok nagy sikernek örvendtek, és nem volt kétséges a folytatás. A kezdeményező egyesület elnöke, Pető Dalma idén az R&R Könyvszalon (a vár nyári színháza mellett) vezetőségével lépett szövetségre az ügy érdekében, és Hermann Ferenccel, a könyvesbolt és kávézó munkatársával közösen ismertették a várható programokat.

Hans Christian Andersen dán meseíró születésének évfordulóján, április 2-án világszerte 1967 óta ünnepelik a gyerekkönyvek napját. Nagyváradon idén április 1-jén, szombaton „az olvasás fontosságára, a könyvek szeretetére szeretné felhívni a gyermekek, de talán elsősorban a szülők figyelmét” – fogalmazott Pető Dalma. A délutáni megtartandó rendezvények során kézműves foglalkozást tart 17 órától a kicsiknek és nagyobbaknak a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete, valamint Lélek Sándor Tibor, a Lilliput Társulat bábszínésze, illetve gyerekkönyv-vásár, meglepetésnek szánt, karaokéval egybekötött zenés műsor, illetve mesesarok várja a gyerekeket és a szülőket – mondta Herman Ferenc, aki maga is felolvas majd, és az érdeklődés függvényében drámajátékok közös összeállítására is lehetőséget biztosít.

Szamos Mariann