Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyerekek ajándékozták meg az időseket

A Prohumanitas Szociális Egyesület révén a nagyváradi Onisifor Ghibu iskola diákjai immár négy éve rendszeresen meglátogatják a Szent Márton Idősotthon lakóit minden nagyobb ünnep alkalmával. Idén sem volt ez másként. Az iskola második és hatodik osztályos tanulói Gulyás Andrea osztályfőnöknő, Emanuela Ţăran ortodox vallástanárnő, és Florica Pirtea tanítónő vezetésével szívhez szóló karácsonyi kolindákkal és szavalatokkal vittek fényt a szépkorúak ünnepébe.

gyerekek 1

A fellépést követően a 60 jelenlevő diák gyümölcsből és édességből álló ajándékcsomagokat, valamint saját kezükkel készített ünnepi üdvözlőlapokat adtak át a bentlakóknak, akik hálás tapssal és jókívánságokkal köszönték meg a műsort és a gyermekek kedvességét. „A gyermekek odaadóan készültek arra, hogy meglátogassák a bentlakókat, akiket egymás közt csak nagymamáknak és nagypapáknak neveznek.

Reméljük, hogy ezzel a néhány énekkel és szerény ajándékkal sikerült megszépítenünk az idősek napját, és ígérjük, hogy mihamarabb újra eljövünk” – nyilatkozta Emanuela Ţăran.

Sz. G. T.