Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyászolnak az pingpongozók

Szomorú hírt közölt lapunkkal Várady Kraicsi Tibor, a Nagyváradi Tibclau sportklub vezetője, aki arról számolt be, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt a klub egyik volt sportolója, Kozák Zsolt.

A sportoló mindössze 18 éves volt és öt éven át, 2005 és 2010 között játszott a Tibclau SK csapatában. Több hazai és nemzetközi tornán is sikeresen vett részt, többek között a Szolnokon évről-évre sorra kerülő Szent István Kupán (Kelet-közép Európa egyik legnagyobb utánpótlás tornája) vagy a Hajdú-Bihar megyében megrendezett csapatbajnokságon, ahol három fiatal társával (Nyika Gergő, Fetkó Márk, Marcel Cotranţa) képviselte a váradi klub színeit.

„Nagyon megrázott Zsolti halálának híre. Nehéz felfogni, hogy egy volt klubtagunk, ilyen fiatalon távozott közülünk” – mondta a Reggeli Újságnak Várady Tibor, a Tibclau SK vezetője, aki a közeljövőben egy gyermekverseny megszervezésével szeretne Kozák Zsoltra emléke előtt tisztelegni.

Kozák Zsolt halálhíre megrázta a váradi pingpongozókat

Kozák Zsolt halálhíre megrázta a váradi pingpongozókat

 

Zilahra került a szén

Rendhagyó pingpongversenyt tartottak vasárnap a nagyváradi Era Shopping Parkban, ahol az ország több városából, illetve Magyarországról is érkeztek sportkedvelők, hogy összemérjék tudásukat. A Tibclau SK által szervezett megmérettetés fődíja egy tonna feketeszén volt, amelyet a verseny főtámogatója, a Carbolink Kft ajánlott fel. Elsőként párosban álltak asztalhoz a résztvevők. A végeredmény a következő volt: Ioan Rus–Rareş Olăhuţ (mindketten Zilahi VSK), 2. Cristian Mureşan (Zilah)–Varga Tibor (Hajdúszoboszló), 3. Dan Mândru–Bogdan Mirel (mindketten Zilah).

Az egyéni verseny kemény csatákat eredményezett, főleg, mert a győztes nemcsak a már megszokott érmet és oklevelet vitte haza, hanem a fődíjat is, az egy tonna feketeszenet. A párosversenyhez hasonlóan a zilahiak vitték a prímet, kisajátítva a dobogó mindhárom fokát. Első lett Rareş Olăhuţ, második Cristian Mureşan, harmadik pedig Ioan Rus. A negyedik helyen a váradi Ţic János zárt, mögötte Jenney Tamás (Debrecen), Andrási Zoltán (Püspökladány), Dan Mândru (Zilah) és Birtalan László (Várad) egészítette ki a rangsort.

A hétvégi verseny díjazottai

A hétvégi verseny díjazottai