Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gyalogosokra borult egy kamion

Szörnyű tragédia történt tegnap délelőtt Nagyszalontán, a Kulin György utcán, ahol egy kanyarban felborult egy kavicsot szállító kamion és maga alá temetett egy 57 éves nagymamát és egyéves-négyhónapos unokáját, akit nagyszülője babakocsiban tolt az út szélén. Valószínűleg azért az út mentén, mert a Kulin utcán is munkálatokat végeznek, és hetekkel korábban több szakaszon hosszában felásták a járdát, így a gyalogosok, főleg babakocsival, ki kell kerüljék az érintett szakaszokat. Ahol a baleset történt, az is egy ilyen része az utcának, és bár hetek óta nem látni ott dolgozni munkásokat, senki sem állította helyre a gyalogjárót.

gyalogosokra

Fotó: Szél Zoltán Balázs Foto-Video, Nagyszalonta

A Bihar Megyei Rendőrség közlése szerint a kamionos azzal vétett, hogy túl nagy sebességgel érkezett a kanyarba, ezért billent meg és borult fel a megrakott jármű, éppen akkor, amikor a nagymama és unokája mellé ért. A kamion sofőrjét és kísérőjét szintén kórházba szállították.

A két áldozatnak esélye sem volt elkerülni vagy túlélni a balesetet.

A rendőrség folytatja a nyomozást, hogy megállapítsák a halálos baleset pontos okait és körülményeit.

B. B.