Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gólzáporos sikerekkel ünnepeltek a bajnokok

Szombaton négy bajnokavatásra került sor a megyei labdarúgó-bajnokság első és másodosztályában.

 

Három évvel azt követően, hogy Bioland néven megnyerte a megyei első osztályt, ismét bajnok lett a hegyközpályi futballcsapat, igaz ezúttal Kinder Junior néven. A 2012–2013-as idény zárófordulójában a pályiak hazai közönség előtt (a találkozót eredetileg idegenben kellett volna, lejátssza a bajnokcsapat, de az ellenfél vezetői a lankási pálya használhatatlansága miatt kérvényezték a meccs áthelyezését) verték 4–0-ra a Nagyszalontai Liberty CF együttesét. A meccs végén Valer Vancea, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület elnöke díjazta a bajnokcsapat tagjait. Kiss Ervin csapatkapitány nemcsak az első helyért járó trófeát vehette át, hanem a gólkirálynak járó serleget is a magasba emelte. A kupa mellett kékszínű bajnoki mezeket és érmeket is kaptak a pályiak, akik szerdán délután Gyulafehérváron lépnek pályára a harmadosztályba jutésért rendezett osztályozón az Arad megyei bajnok Borosjenői SK ellen.

A Hegyközpályi Kinder focicsapatának tagjai szombaton délután, hazai pályán ünnepelték a megyei első osztály megnyerését. A pályiak a következő összeállításban bizonyultak a megyei bajnokság legjobbjának: Vlad Gheţe, Sergiu Botău (kapusok), Sergiu Cătană, Cosmin Lupuţ, Alex Mureşan, Ionuţ Tătar, Marian Mihuţ, Gere Tamás, Adrian Rogojan, Remus Paşca, Balla István, Adrian Balea, Raul Stefan, Kiss Ervin (csapatkapitány), Emil Popa, László Zoltán. Edző: Muzsnay Zsolt, segítője: Călin Capotă. A díjátadáson jelen volt Papp György klubelnök és Somogyi Lajos, Hegyközpályi Község polgármester is.

A Nagyváradi Partium FC (edző Kincses Attila) magabiztosan nyerte meg a másodosztály első csoportját. Az utolsó fordulóban a Berettyószéplaki Voinţát győzte le 7–0-ra a zöld-fehér együttes, amely a meccs után Tőkés László EP-képviselő (a csapat alapítója) és a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Mészöly Kálmán társaságában ünnepelte a sikert. A csapat volt tagjai, illetve a váradi öregfiúk szintén jelen voltak az ünneplésen. A Partium FC irányítója, Széles Tibor kapta meg az első csoport gólkirályának járó trófeát Ioan Suciutól, a megyei fociegyesület képviselőjétől.

Közel háromszáz focikedvelő volt kíváncsi a Nagyszalontai Olimpia VSK (edző Szabó Loránd, szakmai igazgató Feke György) utolsó másodosztályban lejátszott mérkőzésére. A hajdúvárosiak a vártnál nehezebben birkóztak meg a Körösszegi Voinţával (az egyetlen csapattal, amely legyőzte őket a bajnokság során), ám a gólkirály Cristian Ţîrlea vezérletével és a hajrában szerzett négy találattal, az Olimpia végül magabiztosan nyert és ünnepelte szurkolóival a megyei első osztályba jutást. Fojka Mihály, a csapat elnöke, egyben játékosa, ajándékkal köszönte meg Török László polgármesternek és a nagyszalontai önkormányzatnak az idényben nyújtott támogatást.

A harmadik csoport bajnoka, a Belényesi Bihorul (edző Ciprian Cartiş) 13 gólt lőtt az alsókocsobaiaknak, így veretlenül, százszázalékos teljesítménnyel zárt a tabella élén. A Fekete Körös menti város csapatának tagja, Adrian Ban lett a széria gólkirálya.

A Partium FC és az Olimpia VSK bajnokavatására még visszatérünk.

Boros Péter

 

Kpsz.

A Partium FC alapemberei az első helyért járó kupával

A belényesiek öröme

A Nagyszalontai Olimpia VSK tagjai szurkolóikkal közösen ünnepeltek