Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Godot-ra várva

Február 14-én, pénteken 19 órától kerül sor az évad következő bemutatójára a nagyváradi Szigligeti Színházban: Samuel Beckett Godot-ra várva című drámáját Szabó K. István, a Szigligeti Társulat művészeti igazgatója viszi színre. Az előadás zenéjét Ovidiu Iloc szerezte, a díszlet- és jelmezterv Florina Bellinda Vasilatos munkája. Szereplők: Csíky Ibolya, Dobos Imre, Szotyori József, Fodor Réka és Lászlóffy Emőke. Az előadásra a színpadon kialakított stúdiótérben kerül sor. A bemutatóra érvényesek a Szigligeti-bérletek (azok érvényesíthetik a bemutatóbérletüket, akik az évad elején ezt az előadást választották).

godotra varva PLAKAT

Szabó K. István gondolatai a darabról: „Közel tíz éve, az Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon, egy műhelymunka alkalmával foglalkoztam Beckett remekművével. Egy párbeszédrészlet Didi és Gogo közt hamisnak tűnt, nem értettem, miért, de ez az érzés megmaradt, mintha nem két férfi beszélgetne… Évekkel később bukkantam rá a megérzés titkára, Beckett maga vallja: ez a párbeszéd közte és felesége között hangzott el, azt jegyezte le. A nagyváradi előadás egy férfi-nő kapcsolatra építi át a két csavargó történetét, ha egyáltalán történetről beszélhetünk. Az egymásrautaltság, a megöregedés, a halálra várás a témája ennek a játéknak, melyben elmúlni sem lehet. A magyarázatra várunk, arra, hogy valaki majdcsak eljön, s választ ad a miértre. S miközben jól sejtjük, nincs kiút, valami mégiscsak feltölti ezt az űrt, s ez a szeretet.”