Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gheorghe Hagi lesz a jótékony célú Bihar FC-gálameccs díszvendége

A román aranycsapatként emlegetett fociválogatott egykori tagjai, köztük Gheorghe Hagi is részt vesz a Bihar FC által szervezett jótékonysági focimérkőzésen, amelyre augusztus közepén (10 és 15-e között) kerül sor (a pontos dátumról a következő napokban döntenek a szervezők).

A rendezvény nyitányaként a Bihar FC másodosztályú gárdája a szurkolók csapata ellen játszik, majd a klubnál dolgozó edzők a váradi sportsajtó képviselői ellen lépnek pályára. A harmadik meccsen a Bihar FC öregfiúk csapata a román válogatottal meccsel, utóbbiban több olyan játékos kap helyet, aki részt vett az emlékezetes 1994-es vb-n, amikor a negyeddöntőig jutott az Anghel Iordănescu vezette együttes. Ezúttal Jenei Imre mesteredző vezeti majd a válogatottat, amelybe olyan kiválóságok játszanak majd mint Iosif és Ilie Rotariu, Miodrag Belodedici, Paul Codrea, Cristian Dancea, Marcel Băban és Gheorghe Hagi, de más labdarúgókkal még egyeztetések folynak. A Bihar FC öregfiók együttesében lép majd pályára Kulcsár Sándor, Ovidiu Lazăr, Lucian Ciocan, Sorin Pop, Ioan Papp Deac, Sorin Cigan, Viorel Domocoş, Cosmin Bodea, Stelian Farcău, Florin Fărcaş, Lucian Ulici, Gabriel Brukenthal, Kiss Sándor, Cornel Georgescu, Erdei István, de jelen lesz Muzsnay Zsolt és Gergely Sándor is.

Az eseményre meghívókkal lehet majd bemenni, ezeket a klub székhelyén is a stadion jegypénztárainál lehet majd beszerezni, minimum ötlejes felajánlás révén. Az esemény végén díszvacsorát rendeznek, amelyen elárverezik a játékosok mezeit. A teljes bevételt a nyolcéves élesdi Ficuţ Kevin gyógykezelésére ajánlják fel, akit két évvel ezelőtt leukémiával diagnosztizáltak.

Boros Péter

 

Kpsz.

Lucian Ciocan, Ficuţ Csaba, a beteg fiú édesapja, Şerban Morcan, a Bihar FC alelnöke és Sorin Pop