Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Generációk vetélkedtek a IV. élesdi sütiversenyen

Már négy éve annak, hogy az élesdi háziasszonyok eltervezték: ha a férfiak évről évre megmérettetik magukat a borversenyen, legyen a hölgyek számára is kihívást jelentő vetélkedő, ahol bizonyíthatják ügyességüket és kreativitásukat.

Az elhatározást tett követte, így március 10-én a helyi RMDSZ Nőszervezete Csete Irénke elnök irányításával megszervezte a sütemények versenyét, amelyre ez alkalommal 14 süteményt neveztek be. A zsűrizést szakavatott nagyváradi ítész, Petri Csilla vállalta magára, akinek segített Epli Rozália élesdi háziasszony, valamint a helyi RMDSZ elnöke, Kajántó Pál is. A sütemények rangsorolása után – ami nem volt egyszerű feladat, amint azt a zsűri elnöke elárulta – minden jelenlevő megkóstolhatta a „csodákat”, a recepteket pedig a helyi lap, az Élesdi Hírvivő hasábjain is olvashatják majd.

Együtt a nagy csapat

Együtt a nagy csapat

„A sütemények minősége évről évre javul” – mondta Petri Csilla, s kihirdette az eredményt: a megosztott első díjat Kajántó Judit és Magyari Andrea érdemelték ki, a második díj büszke tulajdonosa Dénes Éva, a harmadikat Bobovszki Gabriella citromos süteménye kapta. A legtöbb közönségszavazatot a legfiatalabb, a harmadik osztályos Dénes Anikó Zselyke „mosolygós” pitéje gyűjtötte be.

Nehéz a döntés

Nehéz a döntés

Jelképes ajándékot és oklevelet kapott mindenki, aki megmérettette magát és legjobb receptjét az idei versenyen, aki pedig nem vett részt, azt szeretettel várja jövőre a nőszervezet. A szervezők köszönik a háziasszonyoknak a finomságokat, a visszatérő vendégnek, a zsűri elnökének a támogatást, Biró Rozália képviselőnek, az országos nőszervezet elnökének pedig azt, hogy jelenlétével megtisztelte a rendezvényt, felhívva a figyelmet arra, hogy fontos az egymásra figyelés, a közösség fejlesztését célzó tevékenységek támogatása, segítése. A versenyt a helyi RMDSZ és a református egyházközség, illetve a zsűri elnöke is támogatta.

Ciavoiné Létai Andrea