Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Generációk karácsonya

A téli ünnepek jegyében, karácsonyra készülődve Unokák és nagyszülők címmel immár hagyományszerűen ismét megszervezte adventi ünnepségét a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete.

A csütörtök délutáni, családias hangulatú eseménynek a nagyváradi Ady Endre Líceum adott otthont, melynek díszterme nemcsak nyugdíjasokkal, hanem kisdiákokkal is megtelt. A gyerekek a Szent László Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont másodikosai és negyedikesei voltak, akik egy betlehemes előadással készültek, és persze nem hiányozhattak az összképből a három királyok, Mária és József, meg a Kisjézus sem, a több mint kétezer éves történetet pedig karácsonyi dalokkal vezették fel.

generaciok 1

A termet megtöltő vendégeket Szilágyi Ibolya egyesületi elnök köszöntötte. Röviden összegezte, milyen fontos szerepet kell hogy betöltsenek egymás életében egy-egy család különböző generációjához tartozó tagjai. „Bár a modern társadalmakban a családok szerkezete megváltozott, az idős emberek nagyobb hányada ma is családban él, illetve a családi köteléket fenntartja akkor is, ha nem közös otthonban laknak” – fogalmazott a főszervező.

generaciok 2

A Boros Beatrice karvezető által felkészített egyesületi kórus tagjai két részben örvendeztették meg egy-egy zenei összeállítással hallgatóságukat: előbb adventi műsorral szerepeltek, majd karácsonyi dalokat énekeltek. A bő egyórás műsort felolvasásokkal és szavalatokkal gazdagította László Ágnes, Hajbók Klára, Páll Ildikó és Vonház Antal. A meghitt ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Sükösd T. Krisztina