Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gazdanap, kiállítás és termékvásár lesz Székelyhídon

Székelyhíd Város Önkormányzata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Nagyváradi Regionális Irodájával, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar Megyei Szervezetével, a Bihar Megyei Helyi Akciócsoporttal és az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetével karöltve szervezi meg, 2017. június 17-én, szombaton a II. Érmelléki és Bihar megyei Gazdanapot.

gazdanap

Az ötletgazda, Szabó Ödön parlamenti képviselő elképzelése nyomán, 2015 decemberében szervezték meg az első gazdanapot, mely nagy sikernek és elismerésnek örvendett. A rendezvény nem titkolt célja volt akkor, és most is, hogy a szakmai előadások nyújtotta információcserén túl, bemutassák az érmellék termékeit, kialakítsanak egy jól megjelenített piacot, további termékbemutatókat szervezzenek, hogy az érdeklődő közönség megismerhesse e tájegység termékeit. Cél az is, hogy az üzleteinkben, akár egy külön polcon találhassák a vásárlók az elsőkézből származó érmelléki termékeket.

A mostani gazdanapon, mindezeket a célkitűzéseket a Magyar Nemzeti Kereskedőház Nagyváradi Regionális Irodája kiegészítette azzal a tudatos céllal, hogy a Hajdú-Bihar és Bihar megyei résztvevők egymásra találjanak és számukra eredményes üzletet köthessenek.

A helyi szervezés oroszlánrészét felvállaló Székelyhídi Önkormányzat, Béres Csaba polgármester és Csuka József alpolgármester szándéka, hogy a Gazdanap hagyománnyá váljon a városban. Legyen egy, a szakma és érdeklődő közönség számon tartott eseménye, mely érdemi információkkal szolgál a gazdák felé, segítve ezzel a vállalkozások fejlődését és az Érmelléki tájegység, mint mezőgazdasági-, kereskedelmi- potenciál köztudatba itatódását.

A június 17-én Székelyhíd központjában 10.00 órakor nyitó vásáron 15 magyarországi és több mint 20 Bihar megyei, romániai kiállító fog bemutatkozni, a nagyobb vállalkozásoktól egészen a helyi termelőkig nyitott a skála.

A konferencián, Béres Csaba Székelyhíd polgármestere, Pajna Zoltán Hajdú-Bihar megye Önkormányzatának elnöke, Szabó Ödön parlamenti képviselő és dr. Nagy Miklós a Romániai Magyar Gazdák Bihar megyei szervezetének elnöke köszönt, majd Tánczos Barna szenátor, a mezőgazdasági bizottság tagja, háznagy; Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat KFT. igazgatója; Cristian Buzlea, Bihar megyei AFIR igazgatója; Pavel Florian, Bihar megyei APIA igazgató; és Nicolae Hodişan, a Bihar megyei Mezőgazdasági Felügyelőség igazgatója tart előadást.

A különböző mezőgazdasági ágazatokra összpontosító szakmai előadásokat is magába foglaló találkozó, konferencia, kiállítás és vásár a Székelyhídi városnapok rendezvénysorozat keretében valósul meg. Így a munkával kapcsolatos információcsere után, természetesen szórakozási lehetőség is lesz a székelyhídi sportpályán, ahol sport-, és táncbemutatók, előadások, koncertek , többek között az EDDA, várják az érdeklődőket.

Fekete Katalin