Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Gáz van” a kosarazóknál

Újabb pofont kapott a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, amely szerda este a Medgyesi Gaz Metan vendégeként lépett pályára a román élvonal 22. fordulójában. A kilencpontos vereséget szenvedő váradiak komoly lépéshátrányba kerültek a rájátszásért vívott küzdelemben.

 

Komoly gödörben van a váradi férfi kosárlabdacsapat Fotó: csmoradea.ro

Komoly gödörben van a váradi férfi kosárlabdacsapat
Fotó: csmoradea.ro

A találkozó esélyesének Cristian Achim együttese számított, ám az utóbbi időben nincs csúcsformában a VSK, amely sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a visszavágók során. Így már a rájátszásba kerülés is egyre távolabbi célnak tűnik a „vörös oroszlánok” számára. Ráadásul az elmúlt idényekben főként védekezésben remeklő váradiak idén többször is úgy kaptak ki, hogy ellenfelüknek nyolcvan pont fölött sikerült zárnia. A medgyesi meccset a hazaiak kezdték jobban, az első negyedet követően négy pont (28–24) volt a Gaz Metan előnye. A nagyszünetig fordítottak a váraidak (43–45), ám a térfélcserét követően ismét a hazaiak kerekedtek felül, s hát pontos előnnyel (71–64) várhatták a zárónegyedet. A végén sikertelenül próbálkoztak a váradiak a találkozó megnyerésével. A medgyesiek hét ponttal bizonyultak jobbak, ezzel életben maradtak a rájátszásba kerülésért vívott harcban.

„Nem tudom, mit mondjak, ha a csapat 97 pontot kap, nem nagyon van ok magyarázkodásra. A védekezés volt a baj. A következő három meccsből kettőt meg kell nyerni, hogy ott legyünk a legjobb nyolc között, ám ha így játszunk, akkor előfordulhat, hogy füstbe megy majd minden terünk” – mondta a meccs után Florin Birta, a VSK elnöke.

Medgyesi Gaz Metan–Nagyváradi VSK-ESK 97–88 (28-24, 15–21, 28-19, 26-24). A váradi csapat pontszerzői: Dillon (23), Markovics (17), Szubotics (9), Krapic (11), Nuhanovic (15), Corpodean (4) és Lupusavei (3) voltak. Játszott még: Pasca és Pop.

A 22. forduló eredményei: Temesvári Tima–Kolozsvári UBT 78–94, Marosvásárhelyi KK–Nagyszebeni Atlassib 89–76, Ploieşti-i Asesoft–Craiovai SCMU 83–67, Târgu Jiui Energia–Bukaresti Steaua 79–67, Kolozsvári Universitatea–Piteşti-i BCMU 64–92. A hétvégi program, holnap: Temesvári Timba–Târgu Jiui Energia, Temesvári KK–Kolozsvári Universitatea, Craiovai SCMU–Nagyváradi VSK-ESK (20, Digi Sport 3), vasárnap: Bukaresti Steaua–Marosvásárhelyi KK (18, Digi Sport 3), Piteşti – Ploieşti (20, Digi Sport 3). A Nagyszeben–Medgyes találkozóra március 11-én, szerdán kerül sor. Ugyanaznap játsszák a Craiova–Târgu Jiu meccset, amelyet a 14. fordulóból halasztottak el. Kedden a 21. fordulóból elnapolt Kolozsvári UBT–Temesvári KK meccset játsszák le.