Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gálázott a Fradi a váradi uszodában

Hatgólos vereséget szenvedett a Nagyváradi VSK-Digi férfi pólócsapata az Euro-kupa döntőjének első mérkőzésén, így a két hét múlva sorra kerülő visszavágón a tisztes helytállás lehet csak a célja.

A váradiak védekezésben és támadásban nem álltak a helyzet magaslatán

A váradiak védekezésben és támadásban nem álltak a helyzet magaslatán

Közel 1500 néző követte figyelemmel a szerda esti vízilabda döntő első felvonását, amelyen a Ferencváros volt a váradiak ellenfele a Ioan Alexandrescu Uszodában. A vendégeket egy közel hetvenfős szurkolói tábor is elkísérte a találkozóra, s bár a hazaiak létszámfölényben voltak, a pestiek adták meg az alaphangot.

A mérkőzést nagy elszántsággal kezdte Kádár Kálmán együttese, de hamar kiderült, a Fradi magasabb szinten vízilabdázik. Az első negyedet követően három gólos előnyre tett szert a vendégcsapat, amely a nagyszünetig megőrízte a fórt (5–2). A következő nyolc perc során már négy gólra nőtt a különbség, s bár a váradiak faragtak a hátrányból a végén nem lett szoros a meccs, mi több a hatgólos sikernek köszönhetően a zöld-fehérek zsebben érezhetik a kupagyőzelmet.

A döntőre több mint kétszáz férőhellyel megnövelték az uszoda befogadóképességét

A döntőre több mint kétszáz férőhellyel megnövelték az uszoda befogadóképességét

 

Edzői mérleg

A meccs végén elsőként a Fradi mestere, Varga Zsolt értékelt, érthetően boldog volt. „Jó volt nagyon a védekezés az elején, jók voltak a védések, a hátrányos védekezésünk és azt gondolom, hogy végig mi irányítottuk, hogy honnan akarjuk kapni a lövéseket. Még a legvégén is, amikor lőttek pár gólt, akkor is onnan lőtték, ahonnan mi szerettük volna, és nem onnan, ahonnan ők szerették volna, ahol az erősségeik vannak. Ez így összességében jó volt, a helyzetkihasználás is jó volt kifejezetten a mai mérkőzésen, úgyhogy ebbe talán még belefért az a pár hiba is, ami benne volt a mai mérkőzésben” – mondta a Ferencváros edzője.

Kádár Kálmán, a VSK trénere érthetően csalódott volt, nemcsak az eredmény hanem a mutatott játék miatt is. „Erre azért kevesen számítottak, de a látottak alapján reális volt a hatgólos különbség. Sok elkerülhető gólt kaptunk, s bár készültünk hasonló helyzetek kivédésére, az ellenfél tagjainak egyéni villanásai döntőnek bizonyultak. Ez nem meglepő, hiszen világ és olimpiai bajnok ellen játszottunk” – jegyezte meg a váradiak fiatal szakvezetője, aki pályafutása során a Fradiban is játszott.

A meccs végén a kedvenceket éltette a Fradi tábor, amely a magyar, majd pedig a Székely Himnuszt is elénekelte a találkozót követően. A visszavágóra április 5-én kerül sor a Népligetben

A Fradi szurkolók végig buzdították kedvenceiket Fotók: Boros Péter

A Fradi szurkolók végig buzdították kedvenceiket
Fotók: Boros Péter

 

Statisztika

Nagyváradi VSK–Digi-FTC 6–12 (0:3, 2:2, 2:3, 2:4). Gólszerzők: Mihnea Gheorghe 2, Nicolae Diaconu, Mateja Aszanovics, Ramiro Georgescu, Nikola Radjen, illetve Stefan Mitrovics 3, Marko Csuk 2, Marko Avramovics, Madaras Norbert, Pohl Sándor, Tóth Márton, Jansik Szilárd, Szirányi Balázs és Varga Dániel.

A hétvégén rangadó vár a VSK-ra, amely a címvédő Bukaresti Steaua együttesét látja vendégül ugancsak a Ioan Alexandrescu Uszodában. A holnapi meccs 18.45 órától, a vasárnapi pedig 12 órától kezdődik.