Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Gálameccsen pólóztak, beteg kisfiún segítettek

Szenteste előtt egy nappal, december 22-én este, rendhagyó vízilabda-mérkőzésre került sor a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában. A másodszor megtartott gálameccsnek jótékony célja volt.

A váradi vízilabda reménységei, a Progress SK tagjai

A váradi vízilabda reménységei, a Progress SK tagjai

Az esemény szervezői a Nagyváradi Progress Sportklub, a szintén váradi Vladimir Angelman Egyesület és a Lions 22 Klub volt. A váradi olimpiai uszoda lelátóin sokan fogaltak helyet, hogy a már említett sportklub fiatal tehetségeit, illetve a váradi vízilabda volt és jelenlegi csillagainak játékát tekintsék meg. A csapatok bemutatását nagy tapssal fogadták a nézők, akik belépődíj helyett adományokkal támogathatták egy beteg kisfiú gyógyulását. A bemelegítésnél még tanítványai körében volt Christian Sandor, a Progress SK egyik edzője (Cristian Băcuţ-cal közösen vezetik a csapatot), ám a meccs kezdetét jelentő sípszónál már a pólócsillagok sorait erősítette a mester, akit nem kíméltek tanítványai.

A csillagok csapata gólerősen vízilabdázott a gálán

A csillagok csapata gólerősen vízilabdázott a gálán

A találkozó rendkívül gólgazdag volt, s bár gálameccs jellege volt, egyik csapat sem egyezett volna ki a döntetlennel. A csillagok soraiban kapott helyet a Körös SK és a VSK-Digi bajnokcsapatának több tagja is. Ott volt Kádár Kálmán, Gheorghe Dunca, Ramiro Georgescu, Dorin Creţu, Mihnea Chioveanu, Fejér Iván, Liviu Garofeanu, Boros Lajos, Mircea Mălai, Flaviu Mănucu, Hegyesi Lajos, Dan Codilă, Sztankovits Sándor, Cristian Băcuţ és Christian Sandor, míg a másik oldalon a jövő reménységei, a Progress SK tagjai mutatták meg, miért is a vízilabdát válaszották. A „csikókat” edzőik helyett ezúttal a klubelnök, Karmen Chimerel irnyította a kispadról. A vége 23–10 lett az öreg rókák javára (negyedenként: 5–2, 3–4, 7–2 és 8–2), de az eredmény ezúttal másodlagos volt, hiszen mindenkit egyetlen nemes cél vezérelt, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a beteg kisfiúnak, Vladimirnek, aki egy ritka betegségben szenved, s bár van remény felépülésére, a gyógykezelés rendkívül költséges.

A mérkőzést a szentjánosi menettáncosok produkciója tette színesebbé  (Fotók: Ovi D. Pop)

A mérkőzést a szentjánosi menettáncosok produkciója tette színesebbé
(Fotók: Ovi D. Pop)

A szervezők által adott információkból kiderült: 9750 lejt sikerült összegyűjteni, ez csaknem egyhatodát fedezi a kisfiú éves gyógykezelésének. Vladimir egyébként tavalyhoz képest komoly előrelépést tett, hiszen több mint nyolcszáz óra kezelést követően lábra tud már állni. A tudósítást egy nemzetközileg is elismert váradi fotóművész, Ovi D. Pop képeivel illusztráljuk.