Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

FuxFeszt 2017: előadások kamaszoknak

2017. október 2–7. között harmadik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját: a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó hat napján tizenhét társulat huszonkét előadását láthatja a közönség, a meghívott előadások mellett pedig szakmai beszélgetésekre és workshopra is sor kerül.

fux2

Kortárs és klasszikus hősök, merészség és találékonyság, érzelmek és az internet: ilyen és ehhez hasonló témákkal és motívumokkal várnak minden érdeklődőt a harmadik FuxFeszt szervezői. A kamaszoknak szóló előadások között a Led Puppets látványos, nonverbális előadása, a pécsi MárkusZínház A repülés története című produkciója, a Lilliput Társulat Toldija, illetve a nemzetközi sikerű magyar alkotás, a Cyber Cyrano lesz látható, a sepsiszentgyörgyi művészek tolmácsolásában.

A bábszínház nem korosztály – ennek a mottónak a jegyében a 2017-es FuxFeszt kínálatában felnőtteknek szóló előadások is helyet kaptak. Október 2-án, hétfőn, 17 órától a Vaskakas Bábszínház és a Kezeslábas Családi Bábszínház koprodukcióját, az Anyajegyet tekinthetik meg az érdeklődők: az anyaságról, a szülő-gyermek viszonyról meglepő érzékenységgel beszélő előadás szövegkönyvét Szabó T. Anna írta. Október 3-án, kedden 20 órától a Szigligeti Stúdióban a kolozsvári Babes–Bolyai Tudományegyetem végzős színészhallgatói invitálnak mindenkit időutazásra: Göcs című előadásuk a nyolcvanas évek hangulatát idézi meg a zene és a tárgyanimáció segítségével.

A Szigligeti Színház a FuxFeszt ideje alatt 20 lejes, három tetszőleges előadásra érvényesíthető fesztiválbérletet kínál az érdeklődők számára. Jegyek és bérletek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint az előadások előtt egy órával), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Bővebb információkért látogassanak el a www.szigligeti.ro, illetve a fuxfeszt2017.szigligeti.ro weboldalakra.

A fesztivál létrejöttét idén a Bihar Megyei Tanács, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatta.