Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fúvószene-fesztivál lesz Nagyváradon

Szeptember 21–23. között a váradi Holnaposok szoborcsoportnál szabadtéri fúvószene fesztivált szerveznek. A részletekről a szervezők képviseletében Deé Róbert Lőrinc, a Francisc Hubic Művészeti Iskola fúvószenekarának vezetője és Somogyi Tamás, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági szövetség (NAMISZ) elnöke számolt be.

A Bohém Ragtime Jazz Band visszatérő vendég Váradon

A Bohém Ragtime Jazz Band visszatérő vendég Váradon

Csütörtöktől szombatig várják a szabadtéri koncertekre az érdeklődőket. A nyitónapon, szeptember 21-én, csütörtökön 16 órától a házigazdák, a Francisc Hubic-iskola fúvószenekara koncertezik majd a szoborcsoport előtt Az együttes 2013 szeptemberében alakult, a szomszédos megyék mellet felléptek már Magyarországon és Ausztriában is.

Somogyi Tamás és Deé Róbert Lőrinc

Somogyi Tamás és Deé Róbert Lőrinc

Szeptember 22-én, pénteken 18 órától a magyarországi Bohém Ragtime Jazz Band játszik majd dzsesszt, ragtime-ot, dixielandet a közönségnek. A nemzetközi hírű együttes már lépett fel Nagyváradon. Szeptember 23-án, szombaton szintén 18 órakor kezdődik a koncert, akkor szintén magyarországi fellépőket láthatnak az érdeklődők, debreceni a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fúvószenekarának tagjai szórakoztatják majd a közönséget.

Mint elhangzott, kevés az esély arra, hogy esős idő legyen, ha mégis, akkor vagy tetőt feszítenek az zenészek felé, vagy sátrat állítanak, de mindenképpen a szabadtéri fúvószenei koncertekkel örvendeztetnék meg az érdeklődőket.

Fried Noémi Lujza