Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fuvolakoncert

A Partiumi Magyar Művelődési Céh szervezésében Nagyváradon koncertezik a magyarországi Flautett fuvolakvartett.

fuvolakvartett

A Flautett fuvolakvartett egy négy fuvolistából álló együttes, 2010-ben alakult. Tagjai Ernyei-Balogh Júlia, Gedai Eszter, Kovács Kinga és Réman Zsófia, akik a győri Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében szereztek fuvolaművészi/tanári diplomát. Rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön, felléptek már a Művészetek Palotájában, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a IX. Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztiválon, a III. Kovács Imre Fuvolás Találkozón, illetve Hegedűs Endre zongoraművésszel és Matuz István, Ittzés Gergely fuvolaművészekkel közösen is. 2015 áprilisában első díjat nyertek a II. Országos Zeneiskolai Fúvós- és Ütőhangszeres Tanárok versenyén Dombóváron, kamarazene-kategóriában. Repertoárjuk a barokktól a kortárs zenéig terjed, koncertjeiken a „hagyományos” fuvola mellett piccolón, basszus -és altfuvolán is játszanak.

A Flautett április 19-én, kedden, este 7 órától lesz látható és hallható a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A belépés ingyenes.