Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Futóverseny Váradon

Vasárnap, szeptember 17-én tartják az idei Oradea City Running Day félmaraton nemzetközi futóversenyt, az Xterra sportegyesület szervezésében. Az idei a hetedik ilyen verseny lesz Váradon, amit a város központjában tartanak. Az előző évekhez hasonlóan most is délelőtt tíz órától indul a verseny felnőtteknek, a gyerekek versenye délben tizenhárom órakor kezdődik.

A félmaratonon résztvevők minimum életkora 16 év, azok, akik staféta versenyre, vagy rövidebb futótávokra jelentkeznek, minimum életkora 12 év.

A gyerekek versenyében a maximum korhatár a 12 év, valamint a 8 évnél fiatalabb gyerekek szüleikkel, vagy kísérőjükkel együtt fognak majd futni.

Akik még nem iratkoztak fel a versenyre online, azok megtehetik ezt a Butoiul de Aur vendéglő teraszán, szeptember 16-án 15 órától 20 óráig, az önkénteseknél, vagy a verseny napján, szeptember 17-én, reggel fél nyolctól fél tízig.

A verseny napján, vasárnap több helyen is útlezárásokra kell számítani a központban, a futók biztonsága érdekében. Az érintett útszakaszok a következők: A verseny útvonala a következő: Bémer/Ferdinánd tér–Szent László híd–Lovas (Călăraşilor)–Principatele Unite–a Sebes Körös jobb partja–Emilian Chitul–Szamosi Elek/Malului–Ady Endre–Kazinczy Ferenc/Patrioţilor utca–a váradi színház mögötti rész–Rimanóczy Kálmán/Iosif Vulcan–Ferdinánd tér.

V. N. A.