Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fugyivásárhelyi továbbjutás a Bihar FC elleni párharcban

A harmadosztályban érdekelt Fugyivásárhelyi SK és a másodosztályra készülő Nagyváradi Bihar FC egymással játszott kedden délután a Román Kupa negyedik fordulójában. A találkozó a vásárhelyiek győzelmével ért véget.

Călin Cheregi edző (jobbról) volt csapatát győzte le

Călin Cheregi edző (jobbról) volt csapatát győzte le

A Bihar FC számára már az is sikernek könyvelhető el, hogy ki tudott állni a meccsen (a klub vezetői hétfőn délután fizették ki tartozásukat a Román Labdarúgó Szövetség felé, így pályára léphettek a Román Kupában, ráadásul ugyanaznap igazoltak le hét új labdarúgót, többségüket a Váradszentmártoni KSK-tól), igaz a kapuban egy 15 éves ifi, Egri Károly kapott bizonyítási lehetőséget, s mezőnyjátékosok között is sok volt a 19 év alatti labdarúgó. A közel 300 focikedvelő előtt Váradalpáron lejátszott találkozón már az első percben előnybe került a hazai gárda (Ovidiu Popa lövése a 33. másodpercben talált utat a váradiak kapujába), ám ezt követően egy védelmi megingást kihasználva egyenlítettek a vendégek (Cristian Andor, a vásárhelyi csapat volt játékosa szemfülessége eredményezte az egyenlítő gólt).

A második félidőben alábbhagyott a lendület, a továbbjutás sorsát Lőrincz Norbert buta hibája döntött el. Az 59. percben a fiatal labdarúgó a hazaiak kapusát akadályozta látványosan, bár tudta, hogy egy újabb sárga lap begyűjtése kiállítást eredményez. Alig egy perccel azután, hogy emberhátrányba került a Bihar FC, gólt is kapott, egy jobboldali szabadrúgást követően Trip talált be a hezitáló Egri kapujába. A vereség nem írható a fiatal, ám mély vízbe bedobott hálóőr számlájára, már azért sem, mert egy esetleges siker újabb terheket rakott volna, az egyelőre még a túlélésért küzdő váradi csapatra.

„Megérdemelten nyertünk egy küzdelmes meccsen. Az összjátékon még javítani kell, de jó úton haladunk. Örülök, hogy a Bihar FC talpra állt, és sok sikert kívánok nekik az új idényben” – mondta a meccs után a hazaiak edzője, Călin Cheregi, aki több éven át volt a Bihar FC gyermek- és ifjúsági központjának vezetője, tavaly pedig a másodosztályú együttest is irányította.

„Nem keresünk bűnbakokat a vereség miatt, bár tény, hogy szerettünk volna nyerni. Remélem, a szombati bajnoki meccsen eredményesebbek leszünk” – tette hozzá Gheorghe Silaghi, a Bihar FC szakvezetője, aki gratulált az ellenfélnek a győzelemhez s a továbbjutáshoz.

Fugyivásárhelyi SK–Nagyváradi Bihar FC 2–1 (1–1). Gólszerzők: O. Popa 1, Trip 60. illetve Cr. Andor 14. A vásárhelyi csapat összeállítása: Hava – A. Petricău, Ş. Pop, Pintea, Hering – Hosu, Cuc (57., Mălaiu), L. Todea, Sg. Ban (62., V. Petricău) – Trip, O. Popa. Edző: Călin Cheregi. A váradiak összeállítása: Egri – S. Matei (46., G. Mangra), Mintaş, Chira, Arsene – Magda, Tocuţ – Sas (55., I. Pantea), Ember, Lőrincz – Cr. Andor. Edző: Gheorghe Silaghi.