Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Franklin dobása bronzérmet ért a kosárlabdacsapatának

Drámai küzdelemben, 18 pontos hátrányt ledogolzva, az utolsó másodpercben dobott kosárral győzött Nagyszebenben a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, megszerzeve a bajnoki bronzérmet.

Dobogón zárta a 2016–2017-es idényt a címvédő váradi kosárlabdacsapat

Dobogón zárta a 2016–2017-es idényt a címvédő váradi kosárlabdacsapat

A váradiak vert helyzetből álltak fel és nyerték meg a kisdöntőt, amely rendkívül kiélezett csatát hozott. A szebeniek remekül kezdtek és az első negyed végén tízpontos előnyre tettek szert 24–14), de a nagyszünetig hat pontot sikerült lefaragnia a hátrányból a váradi együttesnek. A záró negyednek hárompontos szebeni előnnyel vágtak neki a csapatok, így a végjáték rendkívül kiélezett volt. A VSK szabaddobásokat rontott, a végén azonban a szebeniek is hibáztak, így az utolsó támadás a VSK-é volt, s bár Zeno dobása leperdült a gyűrűről, a csapatkapitány Franklin megszerezte a lepattanót, majd megszerezte a győzelmet érő kosarat a dudaszó pillanatában (72–71). Pasalics ezúttal remekelt, 27 pontot dobott, mellette Barnette (14), Denison (10), Franklin (8), Zeno (7), Ţîbârnă (4) és Nicoară (2) járult hozzá a sikerhez.

A bronzérem elszalasztását nehezen emésztette meg az egyébként sportszerű szebeni közönség nagy része. A szurkolók kifütyölték a váradiakat, s trágár szavakkal illették a Román Kosárlabda-szövetséget.

A VSK-ESK öt év alatt negyedszer zárt dobogón a román férfi élvonalban. 2013-ban a medgyesieket legyőzve (napra pontosan május 24-én játszották a mindent eldöntő harmadik találkozót) lett harmadik, majd egy évre rá az Asesoft elleni döntőt 3–2-re elveszítve ezüstéremmel zárt. A 2015-ös évben nem sikerült az elődöntőbe kerülés, ám tavaly bajnoki címmel és Bajnokok Ligája szerepléssel kárpótolta szurkolóit Cristian Achim edző csapata. Idén a következő kerettel szerepelt a csapat: William Franklin, Titus Nicoară, Sean Denison, Andrei Mandache, Martin Zeno, Cătălin Petrişor, Bogdan Ţîbârnă, Muhamed Pasalics, Bogdan Nicolescu, Sergiu Pop, Uros Lucsics, Branisylav Mirkovics (az idény első felében és a BL meccseken kapott szerepet). Edző: Cristian Achim, segítői: Milan Mitrovics és Marius Marinău.