Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fotószalont nyitnak

A Nagyváradi Euro Foto Art Egyesület  január 11.–február 10. között rendezi meg a IV. Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivált a Kulturális Minisztérium védnökségével. A rendezvény célja a közfigyelem előterébe állítani a világ első haditudósítójának személyiségét, alkotásait, és olyan fotókiállítások megszervezése, melyek színvonala méltó a közismert világhírű fotóművész hírnevéhez.

A Nemzetközi Fesztivál keretén belül fogják kitüntetni a legjelesebb fotóművészeket a Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly (megszámozott és nyilvántartott) arany fokozatú életmű éremmel, ezzel is elismerve alkotói munkásságukat.

Logo Festiv C.P.Sz - SZ.P.K_2016

A Nemzetközi Fesztivál több mint 30, Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában rendezett kiállítást foglal magában.

A Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál nyitó ünnepségére 2016. január 11-én, hétfőn este 6 órakor kerül sor a Nagyváradi Euro Foto Art Galériában, melyre a szervezők minden fotográfiát kedvelő személyt szeretettel várnak. Az ünnepség keretén belül fogják megünnepelni a Fotóművészet Napját Romániában, amely egyben Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly fotóművész születésnapja. Ezt követően kerül sor a Világban Élő Román és Magyar Fotóművészek X. Nemzetközi Szalon megnyitójára, és a díjak ünnepélyes átadására.