Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fotóművészeti kiállítás

Az Együtt… című fotóművészeti kiállítás egy olyan program része, melynek célja a közösség érzékenyebbé tétele a csonka családok gondjai iránt, figyelembe véve ezen családok aggasztóan növekvő számát és az ezekből származó gyermekek sérülékenységét. Az Euro Foto Art Egyesület védnöksége alatt szervezett kiállításra 175 alkotást neveztek be nagyváradi, margittai és szentandrási fotóművészek.

A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri 40 fotográfiát, valós szakmai értékkel és különleges érzelmi üzenettel rendelkező alkotást választott ki. A zsűri tagjai: Tóth István AFIAP, a zsűri elnöke, dr. Ramona Novicov műkritikus és dr. Morvay Szabó Edina fotóművész.

Fotó: Marius Sime

Fotó: Marius Sime

A kiállítás díjazottai: I. díj Nicoleta Gabor (Nagyvárad): A vezető, II. díj Imre Zoltán (Nagyvárad): Fájdalom, III. díj Monica Marton (Nagyvárad): Öröm. Figyelembe véve az alkotások kiemelkedő művészi értékét, a zsűri odaítélt három Szatmári Pap Károly plakettet Ovi D. Pop EFIAP, Ovidiu Gabor és dr. Gelu Vrabie nagyváradi fotóművészeknek. Különdíjban részesül Balla Cristina-Suzana nagyváradi fotóművész. A díjazott alkotások mellett a zsűri elfogadta és kiállításra javasolta Bánházi Gyöngyi (Margitta), Gheorghe Petrila EFIAP (Nagyvárad) és Sime Marius (Szentandrás) alkotásait is.

A kiállítás megnyitójára és a díjak átadására szeretettel várnak minden fotóművészet-kedvelőt november 7-én, kedden 16 órakor a Nagyváradi Vármúzeumba (B épület, I. Emelet, 09 és 10-es terem). A megnyitón bemutatják a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja kiadójának gondozásában és a Gyeremekért és Családért Egyesület által anyagilag támogatott, a kiállítás képeit tartalmazó katalógust is.

A kiállítás látogatóit a Nagyváradi Vármúzeum rézéről Ioan Ciorba köszönti. A kiállítás üzenetét dr. Patrick Bellinck, a belgiumi VZW Oradea Alapítvány és a nagyváradi Gyermekért és Családért Egyesület elnöke, valamint a Partium Alapítvány nevében dr. Földes Béla tolmácsolja. A kiállított alkotásokat Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület, valamint a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubjának elnöke mutatja be. A kiállítás zenei pillanatait Thurzó Sándor József biztosítja.

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal partnerségben szervezett kiállítás december 5-ig lesz látható.