Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fotókat várnak Pádisról

Mint arról már beszámoltunk, idén nyáron a Compas nevű szervezet és az Erdélyi Szigethegység Természetvédelmi Terület kezelősége közösen megszervezi a PádisFeszt nevű rendezvényt augusztus 21–23. között. Ennek keretében fotópályázatot hirdettek, ennek témája a terület természeti és kulturális öröksége. Június 26–28. között megtartották az egyik workshopot is a projekt keretében a 18 résztvevőnek, Claudiu Szabo közismert természetfotós és Sergiu Doboş fiatal fényképész vezetésével.

fotokat

A második műhelymunkát július 24–26. között szervezik, ezt Andrei Posmoşanu természetfotós vezeti majd. A foglalkozás ingyenes, a jelentkezőket a contact@compas-romania.org emailcímen várják.

Afis concurs foto final mic

A versenyre mind amatőr, mind profi fotósok jelentkezhetnek, augusztus 10-ig várják a képeket a contact@compas-romania.org emailcímre és 8 MB-nál kisebb méretben feltöltve az Erdélyi Szigethegység Természetvédelmi Területnek a http://compas-romania.org/concurs/ linken elérhető térképére. A térkép érdekessége, hogy egy 15 éves váradi önkéntes, Răzvan David munkája, célja, hogy a képek is láthatóvá váljanak a térképen.

Sergiu Dobos felvétele

Sergiu Dobos felvétele

A fotópályázat győzteseinek munkáját a PádisFeszt mellett Nagyváradon és a természetvédelmi terület látogatóközpontjaiban is kiállítják majd. A programot a Fundaţia pentru Parteneriat és MOL România támogatja, ennek összértéke 26 110 lei. A támogatás értéke 19 850 lej, a Compas hozzájárulása pedig 6260 lej.

Andreea Cosma felvétele

Andreea Cosma felvétele