Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fotográfusok a térségből

A nagyváradi Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub, valamint a cívisvárosbeli Debrecen Fotóklub harmadik alkalommal szervezi meg a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Fotóművészeinek Kiállítását. A rendezvény célja: bemutatni és népszerűsíteni a térségben élő fotósok munkáit. A pályázatra 334 kép érkezett be. Bihar megyéből 186 fekete-fehér, illetve színes fényképet küldtek, élesdi, bályoki, belényesi, margittai, nagyváradi, vaskohsziklási, tóti és érmihályfalvi fotográfusok neveztek be alkotásaikkal. Magyarországról (Berettyóújfaluból, Debrecenből, Hajdúböszörményből, Nyíradonyból, Nyíregyházáról) 148 fotográfia érkezett be. A zsűri – Constantin Dancoglu, Claudiu Szabó, Tóth István Nagyváradról, valamint Kocsis István, Tamus István és Máthé András Magyarországról – 100 fotót választott ki (50–50 mindegyik kollekcióból). Az első díjat Marius Ciobanu (Nagyvárad) és Varga József (Debrecen) nyerte el, előbbi a Terepmunka, utóbbi A szeretet fényei című fotográfiáért. Második helyre került Barcsa Sándor (Bályok) a Párhuzamos világok című alkotásáért és Kovács Matild (Nyíregyháza) a Gyöngyvirág című fényképéért. Harmadik lett Monica Butnaru (Nagyvárad) Portré 21 című fotójáért és Kovács Matild az Álom című képéért.
A nagyváradi tárlatnyitót október 18-án, pénteken 18 órakor tartják meg az Euro Foto Art Galériában. Az alkotásokat Ramona Novicov műkritikus méltatja; zenei momentumokkal szolgálnak Ariadna Mircescu és Georgiana Mircescu fuvolaművészek. A váradi kiállítás október 28-áig látogatható. A debreceni vernisszázs pedig október 29-én, 17 órától lesz az Ifjúsági Házban (Simonffy utca 21. szám).