Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Forró hangulatú koncerttel zárták az évadot

Sok mindenről lemaradt az, aki nem vett részt a Nagyváradi Állami Filharmónia évadzáró szimfonikus hangversenyén csütörtökön este. A zenekar művészei Romeo Rîmbu vezényletével és a meghívott szólista, Stan Zamfirescu gitárművész játékával különlegesen hangulatos és színvonalas koncerttel zárták a zenei idényt, a közönség legnagyobb örömére.

Forro (4)

Stan Zamfirescu nagy sikert aratott

A műsort Mihail Glinka orosz zeneszerző Nyári éj Madridban című nyitányával kezdték, amely nyolc spanyol népdal témáira épült fel, majd Joaquin Rodrigo Concierto de Aranjuez című gitárversenye csendült fel. A szenvedélyes–romantikus ibériai dallamok forró hangulatát csak tovább fokozták Zamfirescu spanyolos szólóprodukciói. Virtuozitásával, mellyel hangszerét uralta, többszörös vastapsot vívott ki magának, s bebizonyította, hogy méltán választották az ország legjobb gitárosának két ízben is. Talán zenéje kirobbanó sikere, vagy a kinti nyáresti hőség tette, hogy a koncert kellős közepén (tévesen) megszólalt a filharmónia emeleti tűzriasztója, amely nem először rondított már bele egy-egy produkcióba az évad során, mindenesetre ez a sajnálatos eset sem tudta elrontani a felpezsdült hangulatot, amely egyaránt érzékelhető volt a közönség körében és az előadó művészek között is. Az estet és az évadot méltó módon Bizet Az arles-i lány című zenekari szvitjeivel zárták.

Sz. G. T.

Forro (1)