Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Forradalmi képes krónika, ahogy a diákok látják

Nem mindennapi kiállítást szemlélhetnek meg az érdeklődők a nagyváradi Árkádia bábszínház aulájában és folyosóinak falán. Pontosan 151 rajz sorakozik a falakon, melyek az 1956-es magyarországi forradalom momentumait, üzenetét közvetítik.

forradalmi

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség és a Tanoda Egyesület hirdette meg ezt a történelmi témájú rajzpályázatot Egy forradalom képes krónikája – 1956 címmel IV–XII. osztályos diákok részére. Mint Kecse Gabriellától a Tanoda Egyesület elnökétől, a rajzpályázat egyik ötletgazdájától megtudtuk, hat Bihar megyei település kilenc iskolájából érkeztek rajzok a pályázatra, összesen 151 diák küldte el alkotását. A rajzpályázat fővédnöke Biró Rozália RMDSZ-es szenátor.

A tegnapi kiállítás-megnyitón elsőként Kecse Gabriella szólt a megjelent diákokhoz és pedagógusokhoz, kiemelve, mennyire szép és fontos, hogy emlékezzünk a szabadságért küzdő egykori bátor emberekre. Bíró Rozália is gratulált a pályázaton résztvevő diákoknak, mint mondta, nagyon fontos, hogy a magyar diákok tudjanak az 1956-os forradalomról, hiszen ezt a szabadságharcot magyar diákok, fiatalok kezdeményezték.

A legjobb rajzokat készítők jutalomban részesültek, ők könyvajándékot és édességcsomagot kaptak.

Szőke Mária