Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fontos a szakképzés

Tank-Szigeti Judit vállalkozó az evangélikus egyház jelöltjeként a Bihar megyei RMDSZ szenátori listájának ötödik helyén szerepel. Cseke Attila Bihar megyei RMDSZ-elnök tegnap azt is elmondta róla, hogy az 1990-es évek elején indított vállalkozásuk családi tőkéből működik. Cseke Attila, aki ugyanakkor a szenátori lista vezetője, azt is elmondta ennek kapcsán: fontos lenne a pénzügyi decentralizáció, hiszen ha adóinkból, illetékeinkből több pénz maradna helyben, ez akár bérnövekedéshez is vezethetne.

Cseke Attila és Tank-Szigeti Ildikó

Cseke Attila és Tank-Szigeti Ildikó

Tank-Szigeti Ildikó marosvásárhelyi, Jászvásáron végzett textilmérnökit, majd házassága révén került Váradra, ahol az egyik cipőgyárban szerzett tapasztalatokat. Saját vállalkozásuk 1994-ben indították férjével, Lászlóval, 23 munkatársat foglalkoztatnak jelenleg. A jelölt elmondta, büszke arra, hogy lányuk, Tank-Szigeti Lilla designer, bár Milánóban is tanult, mégis a hazatérést választotta, és az általa megálmodott cipőket is gyártják vállalkozásukban. A jelölt elmondta, hogy elsősorban a szakképzés helyreállítását tartja fontosnak, hiszen tapasztalja, mekkora a szakképzett munkaerő hiánya. A szakiskolák mellett azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy-egy alkalmazott akár a munkahelyén kapja meg a kellő szakképesítést, és vizsga után az erről szóló igazolást is, hiszen a szakvizsgával akár a magasabb befizetési kategóriába is kerülhet az alkalmazott.

F. N. L.