Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Folytatódnak a körgyűrű-építések

Bihar megye több településén is elkezdődtek az utóbbi években olyan körgyűrű-építkezések, amelyek az autósforgalom, és nem utolsósorban a forgalmasabb városok lakosai számára könnyítenék meg a fokozott közlekedés okozta nehézségeket. Ezekhez a projektekhez csatlakozna Nagyszalonta is.

folytatodnak a korgyuru epitesek 

A Bihar Megyei Tanács nagyváradi székhelyén közölte tegnap délelőtt Török László, Nagyszalonta polgármestere, hogy a városa központjában áthaladó forgalmas országút felszabadítása végett egy körgyűrű megépítése van készülőben. Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke közölte, hogy a megépítés az elkészült tervek alapján körülbelül 45 millió euróba kerülne, ami egy 9,4235 km hosszú útszakasz forgalomba helyezését tenné lehetővé. Az országos finanszírozás megszerzésével indítandó projekt jelenleg a szükséges engedélyek megszerzésének szakaszában van, amelyeket a Közlekedésügyi Minisztérium kell, jóváhagyjon.

A sajtótájékoztatón elhangzott ugyanakkor az is, hogy hasonló körgyűrű-építési projektek Székelyhídon és Élesden is folyamatban vannak, és ezzel kapcsolatban a megyei tanács alelnöke, Ioan Mang hozzátette, hogy bár jelenleg ezek jó ideje stagnálnak, a munka várhatóan hamarosan folytatódik, hiszen az anyagi támogatás rendelkezésre áll, és már csak a pályázatok kiírásától függ a folytatás.

Szamos Mariann