Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Folytatódik az aszfaltozás

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján az idei évben a várost érintő felújítási munkálatokról tájékoztatta a megyeszékhely lakosságát. Márciusban a megbízott építkezési és területrendezési (zöldövezet, bútorzat) cégek, a Drumuri Orăşeneşti, Electroconstruct Sildac, Gardener és az Imsaurisa elkezdik a Körös (Crişul) áruház előtti kis tér kövezetének cseréjét. A munkálatok megközelítőleg hat hónapig tartanak majd, és a tervek szerint két méterrel meghosszabbítják azt a járdarészt is, amely az áruház előtti teret a Fő (Republicii) utcával köti össze.

A Körös Áruház előtti tér is megújul idén

A Körös Áruház előtti tér is megújul idén

Az elöljáró közölte továbbá, hogy a megyeszékhely huszonhét helyreállított csatornarendszerrel és vízvezetékekkel ellátott utcájában indulnak további felújítási munkálatok, amelyek során aszfalttal burkolják a többnyire az Őssi (Ioşia) negyedben található utcákat. Ezek a következők: a Bánk bán (Clopoţeilor), a Tulipán (Copacilor), a Roham (Caraşului), a Katona József (Ecaterina Varga), a Szenczi Kertész Ábrahám (Govorei), a Botond (Măgurei), a Kund vezér (Olteţului), a Dávid Ferenc (Pelinului), a Janus Pannonius (Salciei), a Huba vezér (Sirenei), a Nyár (Verii), a Csatlós (Argeşului), az Ond vezér (Buzăului), az Álmos vezér (Constantin Mille), a Székely hadosztály (Gheorghe Ţiţeica), az Előd vezér (Vasile Pârvan), a Pacsirta (Ciocărliei), a Pillangó (Fluturilor), az Orgona (Liliacului), a Coriolan Hora, a Dealului, a Cântăreţului, a Drumul Hotarului, a Pekár Gyula (Pionerilor), a Francisc Hubic, a Rómer Flóris és a Daliei utcák.

Idén nyáron esedékes továbbá az Európa lakóparkban zajló munkálatok befejezése is, ahol már csak az úttestre a kopóréteg leöntése van hátra.