Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Folytatódik a sikeres nyári színházi fesztivál

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál az előző öt évben példátlan sikernek örvendett, és amint a szervezők a tavalyi záróelőadáson megígérték, idén is megszervezik a fesztivált.

folytatodik 2

A nyíregyházi Mandala Dalszínház, az RMDSZ Bihar megyei szervezete közösen a Nagyváradi Magyar Diákszövetséggel az idén is megszervezi a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált. Az előadásokra, amint az előző években megszokhatták a nézők, a tervek szerint továbbra is a várszínházban kerül majd sor. A szervezők rossz idő esetére a közelben lévő szakszervezeti művelődési házba tervezik az előadásokat. Az idei sorozaton szintén közismert magyarországi színészek lépnek színpadra Nagyváradon, hangsúlyozták a szervezők.

Az első előadás komoly felütése lesz a színházi fesztiválnak július 16-án, vasárnap 21 órától, amikor Gregor Bernadett és Szarvas Attila főszereplésével mutatják be a Titkok egy hálószobából című kétrészes vígjátékot. Július 22-én, szombaton 21 órától Mikó István játssza a főszerepet a Háry vagyok, az angyalát! című zenés darabnak. Július 27-én, csütörtökön 21 órától Kálmán Imre Csárdáskirálynő című klasszikus operettjét mutatják be az anyaország méltán híres színművészei, Szeredy Kriszta, Domoszlai Sándor, Csonka Zsuzsa, Bozsó József, Galambos Lilla, Kelemen Csaba, Heller Tamás és Kokas László. Augusztus 6-án, vasárnap 21 órától Michael Stewart Szeretem a feleségem bohózatát állítják színpadra Magyar Attila rendezésében. A rendező-színművész mellett közreműködik a darabban Timkó Eszter, Szakács Tibor, Pikali Gerda és Czakó Ádám. Augusztus 13-án, vasárnap 21 órától a Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot láthatja a nagyérdemű a Magyar Zenés Színház előadásában, melynek Nagyváradon fellépő művészei: Csonka Zsuzsanna, Csomor Csilla, Némedi -Varga Tímea és Steinkohl Erika, illetve Bozsó József, Dósa Mátyás, Fehérvári Péter és Kovács István. Augusztus 21-én, hétfőn 21 órától Arany János Toldi című elbeszélő költeményéből összeállított műsorral lép a közönség elé a Vígszínház Jászai Mari-díjas színművésze, Csőre Gábor. Augusztus 25-én, pénteken 21 órától, a Nyári Színházi Fesztivál záró előadása egy különleges musical lesz Egy tányér napfény címmel Mikó István, Varga Miklós, Nagy Gábor és Szabó Anikó főszereplésével.

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, a nyári színház ötletgazdája kiemelte, hogy közösen a partnerszervezetekkel minden évben azon igyekeztek, hogy a nyári időszakra minőségi szórakoztatást biztosíthassák a nagyváradi és a Bihar megyei magyar érdeklődő közönségnek. Az évek során ugyanis immár nemcsak Nagyváradról, hanem a megye számos településéről, sőt még Magyarországról, a határ menti helységekből is rendszeresen érkeznek nézők az előadásokra, vállalva az utazással járó nehézségeket is.

Az előző öt évad sikeréből kiindulva és a visszajelzésekből levont következtetések alapján állították össze a 2017-es évad programját is. „Az idei immár a hatodik kiadása a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztiválnak, és most is figyelembe vettük azt, amit elvárnak tőlünk a közönség tagjai: lehetőleg minden igényt kielégítő, minőségi, ugyanakkor könnyed nyáresti szórakozást akarunk biztosítani mindenki számára. Erre majdhogynem garancia a felvonultatott neves és elismert színészek névsora, elég, ha csak végigolvassuk az előadások címeit és azokat, akik közreműködnek bennük, szinte borítékolhatjuk idén is azt, hogy a közönség nem fog csalódni” – mondta Szabó Ödön.

A jegyeket és a bérleteket a jövő héttől kezdődően, pontosabban július 5-étől lehet majd vásárolni, a szervezők a sajtón keresztül értesítik majd a részletekről az érdeklődő közönséget.

Bihar megyei RMDSZ Sajtóiroda

 

 

 

Titkok egy hálószobából

vígjáték két részben

Gregor Bernadett és Szarvas Attila

Egy érzelmes vígjáték Gregor Bernadett és Szarvas Attila főszereplésével

Történik valahol a nagyvilágban egy kisvárosban,

ugyanabban a hálószobában.

Egy házaspár életének huszonöt éve az esküvőtől

egészen öregkorukig…

Egy szenvedélyes kapcsolat, amely két ember egymás

iránti mély szeretetén és tiszteletén alapul…

Szerelem, féltékenység, megcsalás, veszekedések,

megbocsátás, békülés…

Mindannyiunk számára ismerős helyzetek, ahogy már

csak az életben lenni szokott…

Időpont: 2017.07.17. vasárnap 21:00

folytatodik