Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Folytatódik a régizenei mesterkurzus

Tavaly novemberben a győri Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös szervezésében régizenei kurzus indult Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen. A képzés ezen a hétvégén ismét folytatódik.

Mesterkurzus_Plakat_II

Az Előadói gyakorlat, a beszédszerű zenélés, díszítéstechnika és stílus a 16–18. század zenéjében címet viselő mesterkurzusokat magyarországi művészek tartják. Tanárok: Takács Szilvia – csembaló, fortepiano; Andrejszki Judit – barokk ének; Stummer Márton – gitár.

A mesterkurzuson a jelentkezők csembaló, fortepiano, gitár és barokk ének kurzusok keretében mélyíthetik tovább régizenei tudásukat, sajátíthatják el a korabeli előadásmódot.

A meghirdetett mesterkurzusok továbbképzési lehetőséget nyújtanak a hivatásos muzsikusoknak és a zenekedvelő amatőröknek egyaránt. Hangszeres kurzusokra várják azokat, akik szeretnék továbbmélyíteni régizenei tudásukat, vagy zongoristaként, orgonistaként meg szeretnének ismerkedni a régi hangszerekkel.

Az énekkurzusra várnak mindenkit, aki szeretné elsajátítani a reneszánsz és barokk előadásmódot. Szólisták és kórusban éneklők egyaránt jelentkezhetnek.

A szervezők által tervezett következő időpont: 2018. január 27., szombat 10 óra, amikor Takács Szilvia (csembaló) és Andrejszki Judit (barokk ének) foglalkozik az érdeklődőkkel.

Jelentkezni a regizene.kurzus@gmail.com email-címen lehet.

A kurzusokat megelőző nap estéjén koncertet adnak az előadók.

Január 26-án, pénteken 19 órától a Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palota dísztermében koncertezik Takács Szilvia csembalóművész. A koncertre a belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.