Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Folytatják a munkálatokat

A Nagyváradi Vízművek Zrt. több, az elmúlt években elkezdett munkálatot nem sikerült befejezzen a megadott határidőkre, ezért ezeknek befejezésére újabb támogatást hívott le. A támogatás lehívása után pályázatokat írtak ki, amiket a Dondi Zrt. és a Brexxon Zrt nyert meg, így ők fogják befejezni azt a tizenegy munkálatot amit még 2012-ben hagyott abba a Selina Kft. A munkálatok újbóli elkezdését Ovidiu Gavra, a Nagyváradi Vízművek igazgatója jelentette be pénteken.

Iuliana Panoiu, Ovidiu Gavra, Gheorghe Pope

Iuliana Panoiu, Ovidiu Gavra, Gheorghe Pope

A közeljövőben több Bihar megyei település vízellátását készülnek megoldani, köztük Hegyközpályi, Belényes, Biharszentandrás és Tenke területén. Az említett munkálatokat 2018–2019 évek folyamán kell befejeznie a két nyertes cégnek. A vízellátás mellett a szennyvíz csatornák kiépítését is szeretnék folytatni az erre a célra lehívott támogatásból.

A munkálatok teljes értéke közel 100 millió lejt, amiből 73 millió lejt a vissza nem térítendő uniós támogatásokból finanszíroznak.

 Vincze-Nagy Anikó