Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Folynak a beiratkozások a Hubicban

Már augusztus 20. óra tartanak a beiratkozások a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskolában.

Kérdésünkre az iskola titkárságán elmondták, a kínálat rendkívül széles, zenei, képzőművészeti, illetve tánc és divat kategóriában is indulnak különféle szakok, így szinte tényleg mindenki megtalálhatja az őt érdeklő művészeti profilt, legyen szó akár népi, akár klasszikus, akár a ma divatos modern vagy „könnyű” műfajokról.

Folynak 1

Az iskola épületének utcafrontja

Zenei hangszeres vonalon klasszikus zongora, hegedű, ütőhangszeres, népi fúvós hangszeres, rézfúvós, illetve harmonikaoktatásra is lehet jelentkezni. Énekszakok indulnak mind magyar, mind román népzenei kategóriában, valamint klasszikus és könnyűzenei műfajban egyaránt. A dzsessz és improvizáció fortélyait elsajátítani kívánóknak is lesz szakirányú képzés. Tánc és koreográfia kategóriában lesz kortárs és modern táncoktatás, magyar és román népi tánctanítás. A képzőművészetre jelentkezők szobrászat, grafika és festészet között is válogathatnak.

A beiratkozási és felvételiztetési díj minden szakon egységesen 60 lejbe kerül, a sikeres felvételizők azonban számítsanak rá, hogy évi 600 lejes tandíjat kell majd fizetniük, ami lehet nem is olyan nagy összeg, ha figyelembe vesszük, hogy az iskola több volt diákja ért el komoly sikereket az általa választott művészi pályán, hiszen a régi hagyományokra visszatekintő úgynevezett népiskola legjobb diákjai mindig megmutatkozási lehetőséget kaptak szakterületükön.

Az új tanvére vonatkozó további projektekről, az intézmény igazgatójának, Marian Boboiának ígéretéhez híven további tájékoztatást kapunk majd, a tanévkezdés kezdetével.

A felvételik szeptember 9–11. között zajlanak, érdeklődni, beiratkozni a helyszínen lehet, a Szilágyi Dezső (ma Moscovei) utca 5. szám alatti iskola emeleti titkárságán.

Tóth Gábor