Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fogvatartottak karácsonya

Karácsony alkalmából a nagyváradi börtön elítéltjei közmunkavégzés során megkeresett jövedelmüket ajánlották fel ajándékként a fővárosi Colectiv klubban bekövetkezett tűzeset áldozatait gyászoló hozzátartozók megsegítésére. Az összegyűlt pénzből emellett élelmiszercsomagokat is vásároltak szegény gyermekeknek. Az adakozás egy átfogó jótékonysági program részét képezte, melynek során arra bátorították a rabokat, hogy saját lelki örömük érdekében adakozzanak a rászorulóknak.

borton karacsony

A fogvatartottak karácsonyának keretében kiállítást nyitottak a rabok kézműves termékeiből, majd kántálókat fogadtak azok a rabok, akiket egyébként az ünnepek alkalmából nem látogatott volna meg senki, a családos elítéltek pedig találkozhattak gyermekeikkel, hozzátartozóikkal – ez volt a fegyintézet vezetőségének karácsonyi ajándéka az elítéltek irányába, akik különösen ünnepek alkalmával nagyon sérülékenyek.

A szenteste folyamán a fegyintézet zárt televíziós hálózatán közvetítették a román nyelvű liturgiát, és számos karácsonyi hagyományokkal kapcsolatos felvételt is közösen nézhettek meg a rabok.

Sz. G. T.