Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fogathajtás csillagösvényen

Barátok, sporttársak, rokonok emlékeztek tegnap Paptamásiban Imre Zoltánra, a tavaly februárban 59 évesen elhunyt tehetséges fogathajtóra. Az egész délelőttöt felölelő megemlékezés istentisztelettel kezdődött a helyi a református templomban, ahol Bereczki András tiszteletes hirdetett igét.

fogathajtas 1 - egyenesitsd kerlek

Az istentiszteletet követően három fogattal az élen indult el az emlékezők menete a helyi temetőhöz, ahol a Rákóczi Lajos, a Tulipán Lovas Sportklub elnöke által tervezett, Szabó István képzőművész által faragott kopjafát avatták fel Imre Zoltán sírjánál. A fogathajtó emlékének adózók egy-egy szál, gyászszalaggal átkötött vörös szegfűt helyeztek el, összesen 59-et. Mint elhangzott, maga a kopjafa egy 59 éves tölgyből készült, egy ég felé törő lovat ábrázol, és a „Non omnis moriar” Horatius-idézet van belevésve, mely szerint nem minden múlandó. Rákóczi hangsúlyozta, hogy bár a test múlandó, Imre Zoltán emléke és lelke örökkévaló. A hantnál a szentjobbi, diószegi és debreceni huszárok álltak díszőrséget, végül Bereczki tiszteletes megáldotta a kopjafát.

A megemlékezés a református gyülekezeti házban egy, Imre Zoltánról készült portréfilm levetítésével és szeretetvendégséggel zárult. A részletekre visszatérünk.

Sükösd T. Krisztina