Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fődet rá!

Ízes érmelléki tájszólásban többször hallottam már a szólást: „Fődet rá!” Mondják ezt akkor, amikor valami már menthetetlen, javíthatatlan, visszafordíthatatlan. Fődet rá!

Lehet, ez a népi bölcsesség ihlethette meg az érmihályfalvi önkormányzat illetékeseit is, akik (mint ezt a település hivatalos honlapján csütörtökön olvashattuk, majd pedig megérkezett a témában az alábbi közlemény is) felfedezték a földdel feltöltött medencét.

Igen, Mihályfalván újabban nem vízzel, hanem földdel töltik fel a strandi medencéket, ahogy történt ez a városi strand nagymedencéjével is. Az évek óta üresen álló, ezért balesetveszélyt jelentő, használaton kívül levő nagymedencét ugyanis úgy tették „biztonságossá”, hogy betemették földdel.

Most mit mondjunk erre? Ez is egy megoldás, ha kissé furcsa is.

Esetleg javasoljuk a mihályfalvi kreatív illetékeseknek, nevezzék ki „vakond-uszodának” a földel teli medencét. A kis vaksi jószágok biztos jól ellennének benne! De ha beállnak az őszi esőzések és a medencényi föld hatalmas dagonyává változik, gondolkodni lehet azon is, hogy akár wellness-központot is létesíthetnek ott az Érmellék disznói számára…

Szőke Mária