Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Finom és szép termékek kavalkádja

Múlt hét végén, szombaton és vasárnap rendezték meg azt a kirakodóvásárt mely az elmúlt évek során a Szent Márton Napi Vásárként vált ismertté Váradon. Az Érmelléki Gazdák Egyesülete a harmadik évben szervezte meg az Érmellék ízei és termékei nevet viselő vásársorozatát, ennek volt egyik rendezvénye a Márton napi kirakodó vásár, idén a Szent László téren.

finom 1

A standokon sok áru várta a vevőket, így érmelléki borászok, méztermelők és sajtkészítők termékei, hidegen sajtolt olajtermékek, egészséges, háztáji gyümölcs és zöldség, házi szörpök, mézeskalács. A finom élelmeken és itókákon kívül akadt itt kerámiatárgyakat, fafaragásokat, bőrdíszműveket kínáló stand is. Sokan álltak meg a minőségi mézeket kínáló kereskedők asztalainál és persze a kürtőskalács sem vesztett népszerűségéből. A Búzavirág védjegye alatt zajló vásárt az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint a Bethlen Gábor Alapítvány támogatta.

(szőke)